Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Ocak 2008, 22:01   #1
Çevrimdışı
CaPaCuL
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Soru bankasini alfabetik olarak siralama




Ister trivia ister KAOS botu icin olsun sahsen ben soru bankasindaki sorularin daginikligindan ve karmasikligindan sikayet ediyorum. Konu ile alakadar olarak bir kac sorum ve sorunum var;

1- Trivia botun standart soru bankasinda bile en az 18000-20000 soru var. genisletebilenler vardir mutlaka ama bunlarin cogunda birbirinin tekrari olan yuzlerce soru var. Hadi bunu gecelim gunleri hatta aylari bulabilen sıkıcı bi calisma ile giderilebilir belki. Ama sorularin allak bullak yerlerde olmasi yani alfabetik sirada olmamasi sahsen benim cok dert ettigim bir konu. Bu forumda mi yoksa baska bir yerde mi bilemiyorum (burda aradim bulamadim) merlin.tcl konusu olan bi baslik altinda aCousTiC mIRC kodlariyla mevcut satirlari alfabetik olarak siralamayi gostermisti. Bu bilgi eger benim hafizam bozuk degil ve gercekten mevcut ise guncellenebilir mi?

Kod:   Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
roma Rakaminda 1000*XXV almancada "seni seviyorum" *ich liebe dich fransizca "seni seviyorum" *je t'aime ingilizcede yardim*help Beretta silahinin bir modeli?*f92 Ping'in AcIlImI Nedir*Pocket Internet Network Group dunyanin en cok domuz yetistiren ulkesi *danimarka

goruldugu gibi siralama icler acisi. Benim gordugum veya gordugumu sandigim calisma sonucunda, soru bankasindaki rakamla baslayan satirlar baslarda ve sonrasinda alfabetik olarak siralama devam ettigi seklindeydi.


2- Bu calisma mumkun ise soyle bir handikapi vardi sanirim, Turkce karakterler siralamada regsub a dahil edilemiyordu. Bunun icin herkesin soru bankasindaki Turkce karakterleri degistirmesi gerekiyor. Bu da onbinlerce satir bulunan o dosya icinde samanlikta igne aramak kadar zor. Ki bir de onlari degistirmesi var. Ornegin dosyadaki tum ı harflerini i ile degistirecek, ama İ harfini kapsamayacak, yani buyuk kucuk hassasiyeti olacak bi text editor veyahut javascript ile de belki olabilir?

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet