Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Ocak 2008, 17:06   #93
Çevrimdışı
Kenshin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: CR WEB Portta Sorun




Arkadaşım iyi dinle...

Cr.'de java port'u diye birşey yoktur öncellikle... Bir port vardır ki, bu port "general set ports" un karşılığı olan port'lardan biri olmak zorundadır, işte bu port'lardan herhangi birini "restricted on" yapılırsa sadece java'nın girişi sağlanır bu port'dan.

Şimdi soruna gelelim...

İlk önce şunu yap: Daha önce web panelinin açıldığı port ne ise ona göre değiş web port'unu: Örneğin panelin daha önce 8000 de açılıyorsa şunu yapacaksın "/as web port 8000". 8000 Cr'nin default web port'udur. Bunu yaptıkdan sonra "/restart"

Daha sonra: Yine default ayarlardan örneklendireceğim ben sen gerekli olan port'ları kullanırsın... "/as general set ports 7000,6667-6669" Bu işlemi yaptıkdan sonra tekrar "/restart" at.

Bu iki işlem için mutlak dikkat etmen gereken husus şudur. Bu komutlarla kullanacak olduğun port'ların kullandığın sunucuda açık halde olması gerekmektedir. Üstteki durumlarda herhangi bir bağlantı sorunu yaşarsan bil ki durumu halletmesi gereken sheel'cindir.

Bu işlemleri yaptıkdan sonra java ile alakalı olan kısma gelelim...
İlk önce web tarafında; <applet></applet> tag'ları arasına <param name="port" value="7000"> code'larını veya .prm kullanıyorsan port=7000 satırını eklemen gerekecek.

Bu işlemi yaptıkdan sonra. Eğer var ise java client'in ilgili client için "/as client clinet_ismi set restricted on" yapacaksın. Yok ise eğer bu gibi bir java client'in şunları uygula:
/as client A-Java add
/as client A-Java set ping 90
/as client A-Java set restricted on
/as client A-Java set mode +ixnpej
/as client A-Java set modelock +ixnpej
/as client A-Java mask add java@*
/as client A-Java mask add ~java@*

Şimdi eğer bunu yaptıysan şuna dikkat etmelisin; web tarafındaki applet taglarını tekrar kontrol edeceğiz ve yoksa şunu ekleyeceğiz. <param name="user" value="java"> veya .prm kullanıyorsan user=java satırını eklemen gerekecek.

Bunları eksiksiz uygularsan sorun kalmaz...
Saygılar.


Konu Kenshin tarafından (23 Ocak 2008 Saat 14:25 ) değiştirilmiştir. Sebep: imla hatası
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet