Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Ocak 2008, 09:25   #13
Çevrimdışı
Creep
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Haftanın Polemiği < 3 > mIRCTurk.com [2008]




Uzun süredir takip etmiyorum, fakat yorumlardaki gibi bir düşüş dönemindeyse üzülürüm. Yıllar öncesinden günümüze kadar uzanan çok sayıda dost edindim bu sunucuda. Özellikle Yalowa sadece sunucuya değil sunucuya takılanlarada çok şey kattı. Bırakması mIRCTurk adına oldukça büyük bir kayıp. Ne kadar bırakmış olsada ben biraz Yalowa'dan bahsetmekten istiyorum. Foruma takılan pekçok kişi tanıyor onu ancak anmak için güzel bir fırsat diye düşünüyorum.

mIRCTurk help yönetiminin başındaydım, tabi bu baya eskilere dayanıyor. Sunucu gelişmekte idi. Kullanıcı sayısı oldukça yüksekti fakat yönetim kurulamamıştı bu çok doğaldı yönetim hep yakın arkadaşlardan oluşuyordu buda disiplini ortadan kaldırıyordu. Helpten sildiğim bir adamın 5 dakika sonra admin olarak kanala girebildiği dönemlerden bahsediyorum. Pek çok kişi bilmez veya hatırlamaz mIRCTurk'ün o dönemlerini. Bir süre sonra Muhabbet.net'i bünyesine kattı ve beraberinde Yalowa geldi. Sunucuda çok hızlı bir değişim yaşanmaya başlandı. Öncelikle teknik konulardaki eksikler tamamlandı, ardından sunucu üst yönetimine düzen getirildi ve globaller, özel kanallar, help kanalları derken sunucu çok kısa bir süre içerisinde eşi görülmemiş bir düzene girdi. Ardından MIS diye birşey çıktı, gelişmesinde sunucuda bulunan pekçok kullanıcı ve yöneticinin direkt veya dolaylı yoldan katkısı var. Yalowa sistemi anlatarak ve test yayınına sokarak sürekli fikir alışverişinde bulundu ve benim düşünceme göre kusursuz bir hale getirdi. Ben sunucudan ayrıldıktan sonrada geliştirmeye devam ettiğini duydum. Şuan nasıl bir haldedir tahmin bile edemiyorum. Globaldesk ve Helpdesk sistemleri kuruldu, şuan pekçok sunucuda olan sistemler bunlar. Fakat bu sistemlerin anası MIS babası Yalowa'dır. MIS sistemi olmadan sağlıklı bir globaldesk ve helpdesk sistemi olamayacağını düşünüyorum. Sonuç olarak Yalowa mIRCTurk'ten ayrıldı. Yerine şuan kim bakıyor bilmiyorum. Altuğ, Aytaç ve Emre eski özenlerini gösteriyorlarmı bilmiyorum (gösteriyor olsalar düşüşten söz ediliyor olmazdı, hepsi oldukça tecrübeli yöneticiler) Ama mIRCTurk onların yuvası sayılır yuvalarına gerekli özeni göstereceklerinden eminim. Eğer kalite yönünden bir düşüş varsada üstesinden gelebileceklerini düşünüyorum/umuyorum.

Help yönetimine gelecek olursak, Kadir (Neosteram) mIRCTurk'te tanışıp reale taşıdığım dostlarımdan bir tanesi. Her fırsatta görüşüyoruz, help sisteminden ve kadrosunda yer alan arkadaşlardan bahsediyor hepsinin oldukça kaliteli ve çalışkan insanlar olduğunu söylüyor. Başlarında da iyi ve bilgi sahibi bir yönetici var. Dolayısı ile başarılı olduklarına eminim.

Son olarak, mIRCTurk'ün başarısını sadece Yalowa'ya veya şuan orada görev yapanlara bağlamamak gerektiğini düşünüyorum. O sunucu bende dahil olmak üzere, pekçok kişinin büyük özverisi ile Türkiye'nin en iyi sunucularından birisi haline geldi. Aynı şekilde pekçok kişide mIRCTurk sayesinde IRC'de biryerlere geldi. Bana göre verdiğim emeklerin karşılığına hala kaliteli olmayı sürdürerek bana geri veren tek sunucu. Bu kaliteyi bozmamaları dileğiyle iyi çalışmalar.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet