Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Ocak 2008, 19:32   #17
Çevrimdışı
Shadow
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Haftanın Polemiği < 3 > mIRCTurk.com [2008]




IRC hayatim boyunca 2 sunucuda gorev aldim. 1.si doruk net 2.si mIRCTurk'tur. Bir 3.su olacaginida sanmiyorum. mIRCTurk sunucusuna hizmet eden kisilerinde, -egerki biraktilarsa- daha baska sunucularda gorev alacagini dusunmuyorum. Cunku bagimlilik yaratiyor diyebilirim. Tabi her seyde oldugu gibi, bu savundugum dusuncemdede istisnalar olmasi asikardir.

Parali yonetim konusundaki dusuncelerine, hem karsit oldugum hemde hemfikir oldugum arkadaslar var. Sistemin iyi yonu var yok degil ama bu sadece -ust yonetime- fayda sagliyor. Iyi yon olarak sunu soyleyebilirim, mIRCTurk iyi para kazandiran bir yer ve ust yonetimde bu parayi hak ediyor, sonucta mIRCTurk icin verdikleri emekler maddi/manevi ortada. Bu durumu kesinlikle yadirgamiyorum yanlis anlasilmasin. Cogu insanda, o konumda olsa, buyuk ihtimal boyle davranirlardi. Yalowa zamani ve sonrasi diye 2'ye ayiranlar var mIRCTurk'u. Fakat Yalowa zamanindada parali oper aliniyordu. (Yalowa zamanini kotulemiyorum, o konudaki dusuncelerinize kesinlikle katiliyorum, yanlis anlasilmasin.)

Gelelim sistemin kotu yanina. Yani arkadaslara katildigim noktaya. Parali oper alinacaktir elbet, fakat Yalowa zamanindaki gibi belli bir standartta olmali bu is. Parayi verdi diye, her onune gelen yetki alirsa, sistemde kopmalar oluyor. Hakkiyla isini/gorevini yapanlara haksizlik oluyor ve performanslarinin dusmesine sebep veriyor bu durum bence. Eskiden nadir parali oper alinirdi, fakat simdi nadir olan hakkiyla gorev alan kisiler oldu. Herhangi bir saldiri durumunda veyahut baska bir sorun oldugunda cozum uretilememesine sebebiyet vermek oluyor bu is. Dogal olarakta, Yalowa zamanindaki yorumlar ile simdiki yorumlar arasinda boyle bir fark olusuyor. Sunucunun kotu gorunmesindeki temel etkenin bu oldugunu dusunuyorum.

Bunca sey'e ragmen, IRC hayatimda ornek aldigim ve saygi duydugum 4 kisiden bir'i hala mIRCTurk yonetiminde. Bu yuzden dolayi, zamanim olsa ve IRC'e geri donecek olsam, gozum kapali mIRCTurk'e girerim yine.

Sonuc itibari ile, ne olursa olsun mIRCTurk benim gozumde Turkiye'deki bir numarali sunucudur. Kim ne derse desin bu degismeyecek bir sey'dir benim icin. Fikirlerimi onemsemeyen veya katilmayanlar olabilir, saygi duyarim. mIRCTurk'e basarilar dilemek istemiyorum, cunku basariya ihtiyaclari oldugunu sanmiyorum, zaten cok iyiler. Ancak buradaki yorumlari okuyup, kendilerine " gercekten de degisen bir sey mi var? " sorusunu sormalarini isterim. Bu ufacik soru bile cok fazla sey'in degismesine yol acar eminim.

Ek: Yukarida soylemis oldugum 4 kisi; Su an hala mIRCTurk yonetiminde olan ve basarili bir yonetici oldugunu dusunup ornek aldigim kisi CLiffBurton ile eski yoneticilerden (Can abi, Malthus ve DizZy'dir.) Belirtmek istedim.

Saygilarimla. [Shadow]


Konu Shadow tarafından (30 Ocak 2008 Saat 19:41 ) değiştirilmiştir. Sebep: Nick eklendi.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet