Konu: php yardım
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Şubat 2008, 10:23   #4
Çevrimdışı
Heidi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: php yardım




İlk önce bilgisayarınıza [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ı kurun --> (açılan siteden [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'e tıklayarak indiebilirsiniz)ve phpBB forum için [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] oluşturun.

Daha sonra Başlat/Programs/PhpTriad/Apache Console/Start Apache'yi seçerek Apache'yi çalıştırmamız gerekiyor. Aynı zamanda sağ alt köşede ki MySQL iconununda yeşil yanıyor olmasına dikkat edin.


Ardından phpBB forum indirelim:

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden en son versiyonu olan phpBB 2.0.20 [Full Package] 'i zip-tar.gz-tar.bz formatlarından birinde indirebilirsiniz. Eğer WinRAR programınız yoksa zip halinde olanı indiriniz. Yada [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden direkt zip'li halini indirebilirsiniz.Daha sonra zipli dosyayı c:\apache\htdocs dizinine açıyorsunuz.

Daha sonra phpBB Türkçe dil dosyasını indiriyorsunuz.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden Türkçe dil dosyasını indirip klasörü c:\apache\htdocs\phpBB2\language\ dizinine açıyorsunuz.Bu dizinde phpBB varsayılan dili olan lang_english klasörünün yanında bird e yeni indirmiş olduğumuz kendi diliniz için kullanacağınız lang_turkish klasörü olacaktır.

Ardından phpBB subSilver teması için Türkçe dil butonlarını indirin:

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden subSilver Türkçe dil butonlarını indirip c:\apache\htdocs\phpBB2\templates\subSilver\images \ dizinine lang_english klasörünün yanına yeni indirmiş olduğumuz zipli dosyanın içindeki lang_turkish klasörünü yapıştırın.

Şimdi phpBB forumunuzu yükleyin :

Internet Explorer'in (veya hangi tarayıcıyı kullanıyorsanız) satırına [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yazıp entera basın.(bunları yazmadan önce mySQL serverınızın açık olduğuna [taskbardaki trafik lambası yeşil yanacak] dikkat edin)
Daha sonra karşımıza çıkan ekrandaki seçeneklere sırasıyla şunları yazıyoruz:

- Sitenin varsayılan dili : Turkish
- Veritabanı Türü : MySQL 3.x
- Yükleme Metodunu Seçin : Yükle


- Veritabanı Server Adresi : localhost
- Veritabanı Adı : MySQL de phpBB için oluşturmuş olduğunuz veritabanının adı
- Veritabanı kullanıcı adı : PhpTriad kurulumunda anlatılan MySQL kullanıcı adı
- Veritabanı Şifresi : PhpTriad kurulumunda anlatılan MySQL şifresi
- Veritabanı Tablolarının Önadları : phpbb_


- Admin E-mail Adresi : Kendi e-mail adresinizi yazınız.
- Domain : localhost
- Server Port : 80
- Script Path : /
- Admin Kullanıcı Adı : Kullanıcı Adınız (Forumda kullanacağınız herhangi bir kullanıcı adı)
- Admin Şifresi : Şifreniz (Forumda kullanacağınız herhangi bir şifre)
- Admin Şifresi (Onayla) : Şifrenizi Tekrar Giriniz

Yüklemeye Başla Butonuna tıklayın.Daha sonra açılan sayfadaki Yüklemeyi bitir butonuna tıkladığınızda yükleme tamamlanmış olur.

Sonraki ekranda bir hata mesajı alabilirsiniz.Bunun nedeni /install ve /contrib klasörlerinin hala dizinimizde bulunuyor olmasıdır.Sırasıyla c:\apache\htdocs\phpBB2\install\ ve c:\apache\htdocs\phpBB2\contrib\ klasörlerini silin..Bu dizinleri sildikten sonra explorer satırınıza [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
yazarak forumun ana sayfasına ulaşabilirsiniz.Şimdi ise kurulumda kullanmış olduğunuz Admin Kullanıcı Adı ve Admin Şifresini girerek foruma giriş yapabilirsiniz.Daha sonra Yönetim Paneli ne tıklayarak forumdaki tüm erişim haklarına sahip olacaksınız..

alıntı

Umarım işinize yarar..
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet