Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Şubat 2008, 15:28   #1
Çevrimdışı
Lee
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türban oylamasında rekor sonuç




TBMM Genel Kurulunda, yükseköğretimde başörtüsünün serbest bırakılmasını öngören Anayasa değişikliği teklifinin tümü, 103 ret oyuna karşılık, 411 oyla kabul edildi.


2. oturum olaylı başladı.. CHP'li milletvekilleri ile Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'in ''1. maddenin metinden çıkarılmasını'' içeren önergeleri birleştirilerek işleme konuldu.

KARANLIK DEVRİM

Önerge üzerine söz alan Arıtman, ''Ukrayna'nın turuncu devrimi gibi bu da ne yazık ki Türkiye'nin kara devrimidir. Kara devrimin amacı ne dindir, ne bireysel özgürlüklerdir ne de eşitliktir. Bu hareketin amacı, Türkiye Cumhuriyetini kuran o özgür ruhun gücünü karanlıkla örtmektir'' dedi.

GELİN KÜRSÜYÜ KUŞATALIM

Köksal Toptan başkanlığında toplanan genel kurulda önerge sahibi olarak söz alan Tunceli Milletvekili Kamer Genç, kürsüyü terketmemekte direnerek, 'Gelin kürsüyü kuşatalım, görüştürmeyelim" çağrısı yaptı. Genç kürsüyü terk etmediği için oturuma ara verildi. Oturuma verilen 5 dakikalık aranın ardından yeniden kürsüye çıkmak isteyen Kamer Genç güçlükle ikna edildi.

KAPLAN: 17. MADDE İÇİN UZLAŞALIM

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, “Anayasa hazırlattığınız Özbudun, Yazıcı dahil, ek 17. maddenin bu şekliyle sorunun çözülmeyeceğini söylüyorsa, oturun bin defa düşünün. Kimsenin, bu ülkeyi laik-antilaik kamplaşmaya götürmeye hakkı yoktur” dedi.

1. MADDE 403 OYLA KABUL EDİLDİ

Anayasanın, ''Kanun önünde eşitlik'' başlıklı 10. maddesinde değişiklik
yapan teklifin 1. maddesi 403 oyla kabul edildi.

Katılım: 519
Kabul: 403
Ret: 107
Çekimser: 4
Boş: 5

REJİMİN BAŞINA ÇUVAL

TBMM Genel Kurulunda, başörtüsünün yükseköğretimde serbest bırakılmasını içeren anayasa değişikliği teklifinin 2. maddesinde verilen 3 önerge kabul edilmedi. Önerge sahibi olarak söz alan CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, ''Cumhuriyet ilkelerinin modası geçti' diyen bazı bürokratların şimdi milletvekili olduğunu belirten Tamaylıgil, ''Şimdi biz burada türbanla ilgili gelişmeleri tartışmıyoruz. Biz burada Cumhuriyetin başına türban takarak nasıl tahrip edileceğini, rejimin başına nasıl çuval geçirileceğini düşünen iktidarın oyununu tartışıyoruz'' dedi.

2. MADDE 403 OYLA KABUL EDİLDİ

Anayasanın, ''Eğitim ve öğretim hakkı ve ödevi '' başlıklı 42. maddesinde
değişiklik yapan teklifin 2. maddesi kabul edildi.

Katılım: 518
Kabul: 403
Ret: 108
Çekimser: 2
Boş: 5

EMİNE ERDOĞAN'IN BAŞINI ZORLA ÖRTÜLDÜĞÜ İDDİASI

3. madde üzerine önerge veren CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok da
yüzbinlerce kadının, bugün Sıhhiye Meydanı'nda gözyaşı döktüğünü ifade etti. Özgürce türban takan kadınların sayısının, baskıyla örtenlerle
kıyaslanmayacak kadar az olduğunu belirten Baytok, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın, başının zorla örtüldüğünü açıkladığını söyledi.

3. MADDEYE 411 OY

TBMM Genel Kurulunda, başörtüsünün yükseköğretimde serbest bırakılmasını içeren Anayasa değişikliği teklifinin yürürlüğüne ilişkin 3. maddesi 411 oyla kabul edildi. Teklifin 3. maddesi, anayasanın bu kanunla değiştirilen maddelerinin, yayımı tarihinde yürürlüğe girmesini ve halk oylamasına sunulması halinde, tümüyle oylanmasını içeriyor.

Katılım: 514
Kabul: 411
Ret: 102
Çekimser: 1

TEKLİFİN TÜMÜ OYLANDI

TBMM Genel Kurulunda, yükseköğretimde başörtüsünün serbest bırakılmasını öngören Anayasa değişikliği teklifinin tümü, 103 ret oyuna karşılık, 411 oyla kabul edildi.

Katılım: 515
Kabul: 411
Ret: 103
Çekimser: 1



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Hayırlısı olsun.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet