Cevap: Server Core - Kurulum (Resimli Anlatım)
Bunların dışında şu an için .Net Framework desteği Server Core içinde gelmiyor ve yüklenemiyor. Burada birkaç detay dikkatimizi çekiyor. .Net Framework olmadığı için IIS kursak da Asp.NET sitelerini yayınlayamıyoruz. Bir handikap da PowerShell tarafında. Biliyoruz ki Microsoft yeni komut konsolu olarak PowerShell’i geliştirdi ve günden güne kullanımı artıyor. Fakat Server Core da .Net Framework desteği olmadığından PowerShell kullanamıyoruz. Sadece komut satırından yönetilecek bir işletim sistemi için, devrim niteliğindeki komut satırı aracı olan PowerShell’den mahrum bırakılmadı bence doğru olmamış. Umarım ürün release olmadan bu konuya bir çözüm getirilecektir. Sitede PowerShell ile ilgili bir makalemi bulabilirsiniz. Server Core Kurulumu Server Core kurulumunu yine Windows Server 2008 kurulum dvd’sinden gerçekleştiriyoruz. Vista’da olduğu gibi Windows Server 2008’de de tüm sürümler tek dvd’de geliyor. Kurulum sırasında satın aldığımız sürümü seçmemiz gerekiyor. Kurulum sürecini adım adım anlatmaya başlayalım. Şimdi bilgisayarımızı Windows Server 2008 kurulum dvd’sinden boot ederek kurulumu başlatıyoruz. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Karşımıza gelen ekranda bölgesel ayarlarda kullanılacak ülke’yi ve klavye düzeni için dil seçimi yapıyoruz. Ben resimde görüldüğü gibi Türkiye ve Türkçe Q seçeneklerini seçerek devam ediyorum. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Install Now seçeneği ile devam ediyorum. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu bölümde ürünün ‘Product Key’ini girmemiz gerekiyor. Ben bir test kurulumu yapığım için girmeden devam ediyorum. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |