Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Şubat 2008, 23:50   #1
Çevrimdışı
Silencer
L!ve Manner..
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ubuntu / Kubuntu v6.10




Ubuntu / Kubuntu Linux v6.10

Ubuntu kurulumu oldukça kolay bir Linux dağıtımıdır. Debian'ı baz olarak kullanan Ubuntu, Canonical Ltd. (Mark Shuttleworth sahibidir) sponsorluğunda sunulmaktadır. Aynı zamanda Güney Afrika dilinde; 'Ben, sen sen olduğun için, benim' demektir, "başkalarına karşı merhametli, şefkatli, iyiliksever" olmak gibi insani değerlerin temel alındığı bir dünya görüşüdür. "İnsanlık için Linux" sloganını kullanan Ubuntu, Debian'dan değişik olarak her 6 ayda bir yeni sürüm ; her sürüm için de 18 ay destek sunmaktadır.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Ubuntu Edgy Eft 6.10


Kurulumu oldukça kolay olan Ubuntu Linux; kurulum kolaylığında SuSe Linux, Mandriva ve Fedora Core'u bile aşması ile popülerliğini korumaktadır. (Kurulum sadece enter tuşuna basmaktan ibarettir.)
Kurulumundan sonra ubuntu web sitesinden takip edilebilirse; Java bazlı tüm programlar, Mozilla Firefox'unuzun Windows Media codec'li videoları izletmesi gibi özelliklere (İnternetteki canlı televizyon ve radyolar rahatlıkla izlenebilmekte ve dinlenebilmekte), limewire ve emule gibi p2p programlara rahatlıkla ulaşılabilir. Ubuntu'nun 6.06 Dapper Drake versiyonu 2.14.3 GNOME, 2.0.2 Open Office ile beraber gelmektedir. Ubuntu'nun dijital kameralarda automount kullanması da en pratik özelliklerindendir. Hemen hemen her türlü dijital kameranın bilgisayara bağlamanızla birlikte masaüstü üzerinde diskini göstermektedir.
Microsoft Windows serisinin, neredeyse tüm (iyi) kullanım özelliklerine yaklaşık 20-30 dakikalık bir kurulum sonrasında ulaşılır olması ; Ubuntu'nun çok kısa bir süre içerisinde daha ilk resmi sürümü ile en popüler Linux dağıtımları'ndan biri olmasını sağlamıştır.
Debian'ın APT (Advanced Package Tool) paket sistemini kullanan Ubuntu, repertuarlarınızı da genişletmeniz halinde 19 bine yakın programı kurmaya hazırdır.
Ubuntu resmi web sayfasından dilenen adette ücretsiz Ubuntu kurulum cd'leri ve live cd'leri sipariş edilebilmektedir. Kapınıza kadar gelen cd'ler için hiç bir ücret talep edilmemektedir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Kubuntu Ubuntu kökenli ancak GNOME yerine KDE masaüstü ortamını kullanan bir Linux dağıtımıdır. Ubuntu projesinin bir parçasıdır ve aynı temeli kullanır. Kubuntu ve Ubuntu, ubuntu-desktop ve kubuntu-desktop paketlerinin yüklenmesiyle beraber çalışabilirler. Kubuntu paketleri Ubuntu ile aynı depolarda bulunur. 6.06 Dapper versiyonundan itibaren Kubuntu CDleri ücretsiz olarak Shipit servisiyle sipariş edilebilir.
Kubuntu Bemba dilinde "insanlığa doğru" anlamına gelir ve (koo-BOON-too) şeklinde telaffuz edilir.[1]
Güncel versiyon, 6.06 (Dapper Drake kod adlı) KDE 3.5.2 ve canlı CD'den kullanılan bir yükleme sistemiyle geliyor ve diğer sürümler gibi oldukça uzun süre destek sağlanmakta.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Geçme namert köprüsünden alırsa sel alsın seni. Yatma çakal gölgesinde yerse aslan yesin seni
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet