IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Eylül 2008, 14:05   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
3G Geliyor.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


3G YIL SONUNA KADAR HAYATA GEÇECEK
Telekomünikasyon sektörünün uzun süredir beklediği 3G ihalesi için Ulaştırma Bakanlığı ilk adımı attı. 3G ihale sürecinin başlaması için yetkilendirmeye ilişkin karar Başbakanlığa gönderildi. Önümüzdeki hafta yapılacak Bakanlar Kurulu’nda 3G için ihale sürecinin başlatılması bekleniyor. Süreç başladıktan sonra şartnamesinin hazır olduğu belirtilen ihalenin yıl sonuna kadar tamamlanması ve 3’üncü nesil teknolojisinin hayata geçeceği ifade ediliyor.

CEPTEN GENİŞBANT İNTERNET

Üçüncü nesil teknolojisinin Türkiye’de uygulanmaya başlanması ile genişband internet teknolojisi cep telefonu olan her yerden kullanılabilecek. Mobil geniş bant tüketicilere, yüksek hızlı olarak interaktif oyun oynama, müzik dinleme, video ve televizyon izleme, resim ve video paylaşma gibi imkânlar tanıyor. Türkiye’de üçüncü nesil ile devreye girecek olan mobil genişbantın veri hızının yaklaşık olarak 1,5 ile 7,2 Mbps arasında olacağı tahmin ediliyor. Sonbahar aylarında yapılması planlanan üçüncü nesil (3G) ihalesine Turkcell, Avea ve Vodafone ayrı ayrı katılacaklarını açıklamıştı.

NUMARA TAŞIMANIN BEDELİ 11 YTL

3G’nin öncelikli şartı olan numara taşınabilirliğinde sorun yaşanmaması için ses tonu uygulamasına gidildi. Numara taşınırken aboneler, aradıkları numaranın hangi operatöre ait olduğunu ses tonuyla anlayacak. Turkcell, Vodafone ve Avea’nın hangi ses tonunu kullanacağı belirlendi. Telekomünikasyon Kurumu yetkilileri numara taşımanın bedelinin de belli olduğunu belirtti.

11 YTL’lik ücretin aboneden tahsis edilmesi konusunda operatörlerle görüşmelerin devam ettiği bildirildi. Vodafone ve Avea’nın bunu kendi üstlenmek istediği ifade edilirken, Turkcell’in ise aboneye yansıtılması gerektiği yönünde görüş bildirdiği öğrenildi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
geliyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık