IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Nisan 2010, 16:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Turkcell 3G'de 42,2 Mbps Hızı Gördü





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
</STRONG>

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], Polonya ve Avustralya'daki iki operatörün ardından, dünyada
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'de bu hıza ulaşan üçüncü operatör oldu.

Hız testinin gerçekleştirildiği [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kartal Plaza'da basın mensuplarıyla bir araya gelen [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Şebeke Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, test sırasında ulaşılan 42 Mbps hızın şu anda dünyada gelinen en son nokta olduğuna işaret etti.

Terzioğlu, "Bir filmi 2-3 dakika içinde [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ortamda indirebiliyor olacaksınız. Mobil genişbantın kullanımı çok daha kolaylaşıyor ve çok daha artıyor. A tipi banta sahip olmamız dolayısıyla da bu avantajı daha iyi kullanıyoruz. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] teknolojisinde bundan sonraki hazırlıklarımız 84 ve 168 megabaytlara yönelik olacak" diye konuştu.

Toplantıda verilen bilgiye göre, 42,2 Mbps hıza ulaşmak için [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] şebekesindeki mevcut [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kullanılıyor. Bu hızda kullanıcı çift frekans kullanarak 40 Mbps'ı aşkın hızlara ulaşıyor ve bir aboneye iki taşıyıcı atanan bu sisteme teknik olarak "dual carrier" deniyor.

Bu hızları kullanabilmek HSPA destekli terminallerle mümkün olacak. Bu terminallerin 2010'un 3'üncü çeyreğinde kullanıcıya sunulması öngörülüyor.

HSPA dual carrier sistemi ile 700 megabaytlık bir filmi indirmek 2 dakika 13 saniye, 150 megabayt büyüklüğe sahip 20 dakikalık video 28 saniye, 5 megabaytlık bir sunum 0,95 saniye, 2 megabaytlık bir fotoğraf ise 0,3 saniye sürüyor. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] geçen yılın haziran ayında tedarikçilerinden [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile yaptığı testlerde Türkiye'de ilk kez 28 Mbps hıza ulaşmıştı.

Aynı yılın temmuz ayında ise [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'den sonraki [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] olan LTE testlerinde ulaşılan hız ise 170 Mbps olmuştu. Toplantıda [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'in [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'de geldiği noktaya ilişkin de bilgi verildi. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'in [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kullanıcı sayısı 2,5 milyona yaklaşırken, bu kullanıcıların 1,8 milyonu [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile cep telefonundan internete bağlanıyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kullanıcıları bugüne kadar cepten toplam 12,4 milyon dakika [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] televizyon izledi. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kapsama oranını yüzde 72'ye yaklaştıran [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nin ilk ayında, 2G'de 6 yılda kurduğundan daha fazla baz istasyonu kurdu.

Kaynak : CNN Türk

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
2, 42


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
TTnet ile VDSL2 100 Mbps’ye Çıkıyor Mine Bilim Dünyasından Son Haberler 0 12 Nisan 2012 19:35
Dünyanin ilk 150 mbps LTE bağlantısı! Deep Cep Telefonlar 0 02 Mart 2012 17:26
Elektrik tesisatından 500 Mbps internet! DaDaS Bilim Dünyasından Son Haberler 0 13 Şubat 2012 23:37
100 Mbps fiber çalışmaları! Slipknot Ağ, Network ve Networking 0 25 Temmuz 2010 17:18
100 Mbps'de büyük adım! Slipknot Ağ, Network ve Networking 0 23 Haziran 2010 23:17