Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Haziran 2008, 21:13   #5
Çevrimdışı
return
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kıyamete 4 Yıl Mı Kaldı?




"Hz.Peygamber (S.AV)'in yanında bulunduğumuz bir sırada, bir de baktık ki elbisesi bembeyaz, saçları simsiyah, üzerinde yolculuk yaptığına dair hiçbir alâmet olmayan ve hiçbirimizin tanımadığı bir kimse geldi. Hz. Peygamber (S.AV)'in yanına (varıp) oturdu. Dizlerini dizlerine dayayıp ve her iki avucunu iki uyluğu üzerine koyup: “Ya Muhammed!(S.A.V) İslam nedir? Bana söyler misin?” dedi. Hz. Peygamber (S.AV):“Allah'tan başka hiç bir ilah ve mabud-u billah olmadığına ve Muhammed (S.AV)'in O'nun Resulü olduğuna şehadet etmen, namazı ikâme etmen, zekâtı vermen, Ramazanda orucu tutman ve yoluna gücün yeterse, Beytullah'a Hac etmendir." buyurdu. 0 (yabancı kimse):- Doğru söylüyorsun, dedi.

Biz onun bu haline, hem Hz. Peygamber (S.AV)'e soruyor, hem de O'nu tasdik ediyor, diye hayret ettik. Ondan sonra, “Bir de iman nedir? Bana söyler misin?” dedi. Hz. Peygamber (S.AV):“İman; Allah'a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, ahiret gününe iman etmendir. Bir de hayır, şer ve kadere iman etmendir.” buyurunca, yine: “Doğru söylüyorsun.” dedi.

“Ve ihsan nedir? Bana söyler misin?” diye tekrar sordu. Hz. Peygamber (S.AV) de: “İhsan, Allah'a sanki görüyormuşsun gibi ibadet etmendir. Zira sen O’nu görmüyorsan O seni görüyor.” buyurdu. 0 yine: “Doğru söylüyorsun.” dedi. Daha sonra: “Kıyamet ne zaman?” diye sordu. Bunun üzerine Hz. Peygamber (S.AV) şöyle buyurdu: “Bu mesele de sorulan sorandan daha bilgili değildir. (Şu kadar var ki kıyametten evvel zuhur edecek) alametleri sana haber vereyim: Ne zaman cariye efendisini doğurur hizmet etmeye başlarsa, kim oldukları belirsiz 2 fakir çoban (Yüksek bina kurmakta birbirleriyle yarışa çıkarlarsa) kıyametin alametleri zuhur etmiş olur.” 0 yine: “Doğru söylüyorsun.” dedi.

Ve bu yabancı kimse gidince Hz. Peygamber (S.AV) bir müddet durdu: "Ya Ömer! Bilir misin o soran kimdi?" dedi. Ben de: "Allah ve Resûlüllah bilir." dedim. 0 zaman buyurdular ki: "0, Cebrail idi. Size dininizi öğretmek için geldi."

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet