Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Haziran 2008, 12:49   #1
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kısa Filmler "Fest-i Kült"te Buluşuyor




AFSGD'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği "Fest-i Kült" adlı film festivali, 4'üncü yılında yine dop dolu...


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

AFSGD'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği "Fest-i Kült" adlı film festivali, 4'üncü yılında düzenleyeceği kısa film yarışmaları ile genç sinema tutkunlarına fırsatlar sağlayacak.

AFS (American Field Service) Gönüllüleri Derneği(AFSGD) tarafından düzenlenen ve kısaca "Fest-i Kült" olarak adlandırılan film festivali kapsamında gerçekleştirilecek "18" adlı ve "Kültürlerarası Anlayış: Farklıysak Ne Olmuş" konulu kısa film yarışmaları için başvurular başladı.

Film seçkisiyle dünya sinemasını Ankaralılarla buluşturan festival "18" adlı kısa film yarışması ile 18 yaş ve altı gençlerin sinemaya ilgilerini geliştirmeyi amaçlıyor. "18- Kısa Film Yarışması"na katılan filmlerin yönetmenlerinin ise en fazla 18 yaşında olması şartı aranıyor.

"Fest-i Kült"ün 4. yılında düzenleyeceği ikinci kısa film yarışmasının konusunu ise "Kültürlerarası Anlayış" oluşturuyor. "Kültürlerarası Anlayış: Farklıysak Ne Olmuş" başlıklı kısa film yarışmasını festival yetkilileri şöyle anlatıyor:

"Kültürler birbirini tanısaydı ve anlasaydı kimse kendini "doğru', "iyi'; kendinden olmayanı da "kötü', "yanlış' olarak adlandırmazdı. Sadece birbirinden beslenen "farklılıklar' olduğunu görür, bunun karşısında korkmaz, büyülenirdi. Biz diyoruz ki, farklıyı anlamaya çalışmak, bunun için "gönüllü' olmak, yüzleştiğimiz sorunların karşısında anahtarımız olacaktır. Kültürel farklılıklar önyargı duvarına çarpmaz, hoşgörüsüzlükle karşılanmazsa bireyler ve topluluklar için bir tehlike değil, ancak renk olabilir. Sinema, ulaşılabilirliği ve niceliğiyle belki de farklı kültürleri ve anlayışları bir araya getirmek için en etkin sanat dalı. "Kültürlerarası Anlayış: Farklıysak Ne Olmuş" işte bu amaçları taşıyor."

Yarışmada dereceye giren filmler ödüllendirilirken, ilk elemeyi geçen 10 film ise festivalde gösterim şansı elde edecek.

Katılımcılar, son başvuru tarihinin 15 Ekim 2008 olduğu her türde kısa filme açık yarışmaların şartlarını [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adlı internet sitesinden öğrenebilecek.
ANKA

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet