Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Haziran 2008, 08:53   #1
Çevrimdışı
Collettivo
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Irak'tan jest




Irak'tan jestÜlkenin yeniden imarı için açılacak ihalelerde öncelik Türkiye'nin

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Irak Başbakan Yardımcısı Berham Salih, Irak Bakanlar Kurulu'nun, komşu ülkelerin Irak'ın yeniden imarı konusunda açılacak ihalelere öncelik verilmesi konusunda Başbakan Nuri El Maliki'ye yetki vereceğini belirterek, ''Bu ülkelerin başında Türkiye var'' dedi.
Irak Başbakan Yardımcısı Berham Salih, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ile yaptığı toplantının ardından soruları yanıtladı.
Salih, bir soru üzerine, ''Irak'ın imarı için açılan ihalelerde komşu ülkelerin şirketlerine öncelik verilmesi için Başbakan Nuri El Maliki'ye özel yetki tanınması gündemde. Bu konu bakanlar kurulunda görüşüldü. Yetki verilecek. Bu ülkelerin başında Türkiye geliyor. Özellikle kamu binaları, hastaneler, okul ile müteahhitlik işleri ile petrol yatırımlarında Türkiye de gündemde olacak. Bu projeler içinde Kerkük-Yumurtalık boru hattının yeniden imarı ve yeni hatlarla desteklenmesi var'' şeklinde konuştu.
Edinilen bilgiye göre, görüşmelerde Türkiye ile Irak arasında sıfır noktada ortak endüstri bölgelerinin oluşturulması da gündeme geldi. Tarafların projeye olumlu yaklaştığı, endüstri bölgelerinin nerede olacağının gündeme gelmediği öğrenildi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan reklamver