IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Nisan 2012, 19:18   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Turkcell 4G hızını test etti!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İSTANBUL - Turkcell Şebeke Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, dünyada şu anda 7,6 milyon 4G kullanıcısı bulunduğunu belirterek, "4G testlerini yapan 285 tane şebeke mevcut. 4G ile şu anda 150-300 megabit arasındaki hızlar şebeke teknolojileri için hazır durumda bulunuyor. 2015'ten sonra LTE teknolojisiyle (internet erişimi kablosuz genişbant teknolojisi) 600 megabit ve 1 gigabit saniyeye ulaşılması bekleniyor" dedi.


Turkcell Kartal Plaza'da binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Terzioğlu, dünyadaki mobil data kullanımının gelişmesini izlediklerini ve çok hızlı bir şekilde kullanımın arttığını belirterek, 1,2 milyon terebayt seviyelerinde olan datanın, 2016 yıllarında kullanımın 10 milyon terabaytı geçeceğini kaydetti.
Terzioğlu, Turkcell'in networkünde data kullanımının arttığını ifade ederek, son 2 yılda yaklaşık data kullanımının 13 kat arttığını ve internet kullanıcı sayısının yüzde 104 yükseldiğini söyledi.
Kişi başına kullanılan data miktarının son 2 yılda yüzde 560 arttığını anlatan Terzioğlu, "Şebekemizde kullanılan akıllı cihazların sayısı artıyor. Geçtiğimiz sene kullanılan cihazların yüzde 12'si akıllı cihazlardı. Bu yıl sonunda akıllı cihaz kullanımı yüzde 20'lere gelecektir. Turkcell olarak, akıllı cihazları teşvik ediyoruz. Müşterilerimize bu cihazları sunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
"Turkcell şebekemizde Türkiye nüfusunun yüzde 88'ini 3G ile kapsamış durumdayız" diyen Terzioğlu, şunları aktardı:
"Şebekemizin tamamında çift taşıyıcılı sistemi, 43.2 megabit hıza ulaştı. Dünyada bu hizmeti veren 13 operatörden biriyiz. 2012 yılında datanın mevcut hızını 84 megabit'e ulaşmak için çalışmalar yapıyoruz. Data kullanımının altyapısı çok önemlidir. Superonline'ın 30 bin kilometreyi aşan fiber yatırımı var. Biz bu yatırımla data networkümüzü daha esnek şekilde kurgulayabiliyoruz. Şu anda Turkcell şebekesinden geçen transmisyonun yaklaşık yüzde 85'ini Turkcell Superonline taşımaktadır. Kalitemizi dünya ile kıyaslıyoruz. Hatta onlar bizi örnek alıyor. Ericsson şebekelerinin kullandığı dünyadaki networkler arasında Turkcell en hızlısı çıktı. Teknoloji zirvesinde Apple'ın kurucu ortağı Stephen Gary Wozniak gelmişti. Wozniak 'Turkcell'deki 3G, Amerika'daki 4G'den daha hızlı' demişti."

Şebekelerde 84 megabit'in testlerini yapıyoruz
Terzioğlu, Turkcell'in 3G hızının maksimum seviyelerde bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Dünyadaki gelişmeleri izliyoruz. 4G'de gelişmeleri sürekli takip ediyoruz. 4G ile dünyada şu anda 49 tane ticari şebeke var. Dünyada şu anda 7,6 milyon 4G kullanıcısı var. 4G testlerini yapan 285 tane şebeke mevcut. 4G ile şu anda 150-300 megabit arasındaki hızlar şebeke teknolojileri için hazır durumda bulunuyor. 2015'ten sonra LTE teknolojisiyle 600 megabit ve 1 gigabit saniyeye ulaşılması bekleniyor. Şebekelerde, bugün itibariyle 84 megabit'in testlerini yapıyoruz. Bu hız 168 megabit'e çıkabilir. 168 megabit'e çıkıldığında bunun için A tipi lisans gerekecek ve bu da sadece Turkcell'de var."
Şu anda yaklaşık 200 tane LTE ile çalışan ticari terminalin bulunduğunu ifade eden Terzioğlu, "Mesela, gençler savaş oyunları oynuyorlar. LTE ile ateş atmalarda gecikme ihtimali çok az" dedi.
Konuşmanın ardından Turkcell, iş ortağı Ericsson ile İstanbul'un Kartal ve Maltepe ilçeleri arasındaki 3,3 kilometrelik bir alanda 4G/LTE hızı test edildi. Otobüste test sırasında konuşan Terzioğlu, "Filmi başka yere gönderirken HD vidyoyu indirebiliyoruz. Vidyoyu indirip, merkezle görüşüp indirilen vidyoyu üzerinde yorum yapabiliyoruz. İndirme işlemleri sırasında film fragmanı izleyebiliyoruz" dedi.
Daha sonra 5 dakika içesinde indirme işlemi tamamlanan 54 dakikalık film, merkez binaya aktarıldı. Merkez tarafından yönlendirilen film, otobüste de izlenebildi. Ayrıca otobüste vidyonun ulaştırılmasına ilişkin vidyo konferans da yapıldı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
4g, etti, hızını, test, turkcell


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çin, ilk insansız helikopterini test etti Chelt Havacılık Haberleri 0 07 Ocak 2012 03:39
Turkcell FiberOnline'ın hızını 10'a katladı Chelt Bilim Dünyasından Son Haberler 0 04 Mayıs 2011 12:28