IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Ağustos 2013, 09:40   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Turkcell'den hız rekoru!




Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, dördüncü nesil telekomünikasyon hizmetleri (4G) ile yaptıkları hız rekoru denemesinde 891,6 mbps ile Türkiye'nin mobil hız rekorununun kırıldığını söyledi.

Turkcell yöneticilerinin ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısında Ciliv, 31 Temmuz'un 3G'nin Türkiye'deki 4. yılı olduğunu hatırlatarak, telekom sektörünün gelişimini anlattı.

Telgrafın icadından akıllı cihazlar dönemine kadar geçen sürede yaşananlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ciliv, "Bu gelişme devam edecek elbette, durmak yok" dedi.

Ciliv, Turkcell şebekesinin gelişimi hakkında da katılımcıları bilgilendirirken, Turkcell 3G'nin hız yolculuğu ile ilgili bilgiler verdi. Şu an 3G'de 43,2 Mbps hızda DC-HSPA+ ile hizmet verdiklerini belirten Ciliv, 2015 yılı sonrasında 4G'nin Türkiye'ye gelmesini planladıklarını söyledi.

Hız ibresi yaklaşık 900 Mbps'ye dayandı

Ciliv, geleceğin teknolojilerini Türkiye'yle tanıştırmanın ve teknoloji elçiliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek şunları söyledi:

"Bundan 4 yıl önce, tüm Türkiye'nin hayatını değiştiren bir yeniliğe imza attık, 3G hızında internet, mobilitede momentum yarattı. Her an, her yerden bilgiye erişebilmek bir lüks olmaktan çıktı. Geçtiğimiz yıl da 3G şebekemizin tamamını Çift Taşıyıcılı internet teknolojisiyle yenileyerek mobil internet hızımızı ikiye katladık ve 43.2 Mbps'ye varan hızlara çıkardık. Mobil internetin yanı sıra Turkcell Superonline ile müşterilerimize 1000 Mbps sabit internet hızı sağlıyoruz.

Turkcell 3G şebekesinin yüzde 91'ini ışık hızındaki bu fiber ağımız taşıyor. Turkcell, müşterilerine en iyi kalitede 3G hizmeti sunmak için bugüne kadar yaptığı yatırımlar sonucunda elde ettiği altyapı gücünü, paralel teknolojileri deneyimlemek için başlattığı çalışmalara da yansıttı."

Bugün gerçekleştirdikleri testlerle hız ibresinin yaklaşık 900 Mbps'ye ulaştığını dile getiren Ciliv, "Laboratuvar ortamında gerçekleştirdiğimiz bu testlerle, bir Türkiye rekoruna imza attık ve dünyada da bu hızları deneyen sayılı operatörler arasına girdik. Bu hızlara imkan tanıyacak olan LTE Advanced teknolojisi, yani 4G'nin en ileri seviyesi ile ilgili çalışmalarımızı Türkiye ile paylaşmak istedik. Mobil internette hız çıtasının her gün yükseldiği dönemde insanımızı ileri teknolojiyle tanıştırmanın, teknoloji elçiliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

LTE Advanced

Toplantıda paylaşılan bilgilere göre, LTE Advanced, aynı veya farklı frekans bantlarındaki taşıyıcıları birleştirerek çok yüksek hızlara çıkılmasını sağlayacak teknolojiye verilen isim. Örneğin, taşıyıcı birleştirme ile elde edilecek 100 MHz bandı kullanılarak 'indirme' yönünde 750 Mbps-3 Gbps aralığında teorik hızlara çıkılabiliyor.

Turkcell, hız testi kapsamında, LTE Advanced ile gerçek dünyaya bağlanarak yaptığı testte ise 300 Mbps'a varan mobil internet hızlarını deneyimletirken, 4G hızıyla streaming HD video gösterimi gerçekleştirildi. Öte yandan, internet hızı ölçümleyen "Speedtest.net " internet sitesi üzerinden de 4G yükleme (upload) ve indirme (download) hız ölçümleri gösterildi. Upload'da 52,13 Mbps, Download'da 217,74 Mbps hıza ulaşıldı.

Toplantıda ayrıca 4G hızı ile 3 boyutlu film izleme deneyimi de katılımcılara sunuldu.

Gebze yıl sonuna kadar piyasaya sürülecek

Toplantı sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ciliv, "Gebze" kod adlı telefonu yıl sonuna kadar piyasaya sürmeyi hedeflediklerini belirterek, önümüzdeki dönemde telefonun Türkiye'de üretilmesi için çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

4G'nin kullanıma başlanmasıyla internet kotalarının yeniden gözden geçirileceğini ve yenileneceğini ifade eden Ciliv, "Turkcell bünyesinde en hızlı büyüyen işimiz mobil iletişim alanı" değerlendirmesini yaptı.

Ciliv, altyapının kurulması halinde üzerine diğer sistemlerin entegrasyonunun kolay olduğunu dile getirerek, "Ülkemizde son yıllarda ciddi gelişmeler kaydediyoruz, artık teknoloji alanında Türkiye'deki gençler ve çocuklar, Avrupa'daki genç ve çocuklardan dezavantajlı değiller, hatta avantajlılar bile diyebiliriz" dedi.

Türkiye'nin daha önce 3G'ye, ardından da 4G'ye geçişinin geç olduğu iddialarına da Ciliv, "Türkiye ve Turkcell 3G'ye çok optimum bir ortamda geçti" yanıtını verdi.

Alıntı:

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hız, rekoru, turkcellden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Vodafone'dan hız rekoru! Deep 3G 1 26 Eylül 2014 23:26