Cevap: ÖSS Kalkıyor
Kusura bakmayin ama, OSS kadar sacma bir sistem gormedim, tabi gurbetcinin gozuyle bakiyorum. Buradaki sistemi kisaca anlatma geregini duydum. Burada, Lise son sinifa gelince bir ogrenci, tum senenin calismalari, ornek odevler, projeler ve ufak ufak sinavlarin puanini toplarlar sene sonunda, ve toplam bir puan olur adi ENTER olur yani universiyteye giris puani. boylece insanlarin kaderleri bir gunde belli olmaz. tum sene, mucadele vererek guzel bir puan alma imkanlari var. yari yilda yari yil sinavlari olur tabi buda onemli, ve senin sonunda, son sinavlar olur buda en onemlisi. ama OSS gibi bir gunde sinav olmuyor. Dusunuyorumda bir gunde olan sinavlarda, insanlar ne kadar basarili olabilirki ? heycani dusunursek, stresi.. ve o gun Allah bilir neler yasayacagi ornek: gec kalmalar, uyanamamalar, ve hastaligi dusunursek, bir gun de insanlarin kaderleri belli olmasi cok sacma geliyor. Ogrencilere karsi once yardimci olmamiz gerekirken, onlarin hayatlarini daha bir sozlastiyoruz. Insallah kalkar, Turkiye'deki genceler icin cok isterdim bunu |