Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Temmuz 2008, 17:59   #1
Çevrimdışı
Gravity
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çin'den mumya filmine veto!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Özellikle kültürel iletişim alanında global olarak en etkili medyumlar olan internet ve sinema söz konusu olduğunda, sık sık sansür vakalarıyla gündeme gelen Çin, son olarak "Mumya: Ejder İmparatoru'nun Mezarı" filminin gösterimi nedeniyle, bir sansür olayına imza attı. Devlet Radyo, Sinema ve Televizyon Kurumu yetkilileri Daily Variety gazetesine verdikleri demeçte, filmin gösterim izninin beklemede olduğunu, istedikleri değişikliklerin yapılmaması durumunda filmin dağıtımcısı Universal'e yeşil ışık yakmayacaklarını belirtirken, kesilmesini istedikleri sahneler hakkında daha fazla bilgi vermediler. Filmin önemli bölümlerinin Çin'de çekilmiş olması, hükümetin tavrını daha da anlaşılmaz kılarken, 145 milyon dolarlık bütçesiyle bugüne dek yapılmış en büyük ortak yapımlardan olan "Mumya: Ejder İmparatoru'nun Mezarı"nın Çin'de gösterimiyle ilgili henüz bir vizyon tarihi belirlenmiş değil. Universal'in Hong Kong ve Çin'deki temsilcisi Edko Film'in sahibi Bill Kong, "bu durumun detayları netleşene kadar herhangi bir yorumda bulunmam doğru olmaz," derken, Universal'in basın sözcüsü yaptığı açıklamada şirket olarak filmde herhangi bir kesintiye gideceklerini düşünmediklerini ve filmin en önemli mekanı olan Çin'de sorunsuz bir şekilde gösterileceğini umduklarını söyledi.

Filmin çekim hazırlıkları sırasında, Bill Kong senaryo draftlerini filmin ortak yapımcısı China Film Co-Production Corp.'a iletmiş ve bu şirketin tavsiyesiyle, hikâyedeki politik göndermeler azaltılarak hikâye tarihi olaylardan çok fantastik olaylara yaslanacak şekilde revize edilmişti. Filmin Çin'deki çekimleri üç ay sürerken, çekimler için Çin Seddi'nin bir benzeri bile inşa edilmişti.

Filmin yapımcıları, her sektör için çok önemli bir Pazar haline gelen, son yıllarda sayıları hızla artan alışveriş merkezi ve sinema zincirleriyle, uluslararası sinema endüstrisinin de dikkatini çeken Çin'i kaybetmemek için girişimlerini sürdürüyor. Çin hükümeti, komünist geleneğin de etkisiyle, Hollywood filmlerinin ülkedeki başarısı konusunda temkinli hareket etmeyi sürdürürken, son olarak "Kung Fu Panda"nın Çin'de beklenmedik bir gişe başarısına imza atmasının hükümetin hassasiyetini artırdığı söyleniyor.

Brendan Fraser, Michelle Yeoh ve Jet Li'nin başrolde yer aldığı "Mumya: Ejder İmparatoru'nun Mezarı", ülkemizde 1 Ağustos'ta vizyona girecek.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet