Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Temmuz 2008, 23:24   #1
Çevrimdışı
PopSy
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kilis'te 60 yıldır kurumayan çaylar kurudu





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Kilis'te çaylar bile bu yıl ilk kez kurudu. Suriye'ye kadar uzanan Afrin Çayı'ndan bu yıl sulama yapılamıyor.

Kilis'te, kuraklık nedeniyle Afrin Çayı ile kolları Sabunsuyu, Deli Çay ve yılın her mevsiminde akan dereler kurudu.

Kilis ve ilçelerine bağlı köylerde tarla sulama ve içme suyu için açılan sondaj kuyuları da peş peşe kurumaya başlayınca, su sıkıntısı baş gösterdi.

Afrin Çayı'nın geçtiği yerlerdeki biber tarlaları da kuruma tehlikesiyle karşı karşıya.

Biber üreticileri, çare olarak dinamo yöntemi ile yeraltı sularını çekmeye başladı.
Kuruyan çaylar ve derelerde şimdi koyunlar otlatılıyor.

Oysa, Gaziantep yakınlarından doğan Afrin Çayı, Kilis'te 70 kilometrelik alanı suladıktan sonra Amik Ovası'ndan geçip Suriye'ye kadar su taşıyordu.

Yöre halkı şaşkın

60 yıldır böyle bir kuraklık görmediklerini söylüyen, Köylüler, Musabeyli ilçesindeki Üçpınar ve Balıklı göletlerinde de su seviyesinin düştüğünü, tarlalarını sulayamadıklarını belirtiyor.

Hükümetin GAP eylem planına dahil olan Kilisliler, bir an önce yardım bekliyor...

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
İslami Sohbet sohbet bizimmekan reklamver