Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Temmuz 2008, 10:09   #7
Çevrimdışı
Heidi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Üniversitenin Haline Bak




Üniversitedeki skandal belgeler

YÖK'ün liste dışı bıraktığı rektörler için ortaya atılan iddialar pes dedirtti! İşte insanı hayrete düşüren iddialar;

Gazi Rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç’ın YÖK genel kurulu tarafından muhaliflerinde desteğiyle liste dışı kalmasının ardındaki sır perdesi aralanıyor. İşte ayrıntılar;

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç’ın, Cumhurbaşkanı'nı bile dinlemediği ortaya çıktı. Yrd. Doç. Dr. Cengiz Anık’ın "hukuk dışı, keyfi yönetim ve görevi kötüye kullanma" gerekçeleriyle Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Korkmaz Alemdar’ı, rektörlüğe defalarca şikayette bulundu. Yrd. Doç. Dr. Anık’ın son çare olarak Cumhurbaşkanlığı’na bir dilekçe ile başvurduğu ve Köşk’ün Dekan Prof. Dr. Alemdar hakkında, yazılı olarak rektörlükten soruşturma açılmasını istediği; ancak Rektör Yamaç'ın seçimlerde kendisine büyük katkısı olduğu iddia edilen öğretim üyesi hakkında herhangi bir soruşturma açmadığı belirtildi.

Evrakta sahtecilik iddiası!
Gazi Üniversitesi’nde ortaya çıkan bir diğer skandal ise üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün önceki yıl yapılan doktora sınavlarında gerçekleşti. Rektör Yamaç’ın ikinci kez atadığı İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kormaz Alemdar tarafından fakülteye Araştırma Görevlisi olarak alınan B.T., doktora sınavına girebilmek için girdiği ÖSYM tarafından yapılan dil Rektör Kadri Yamaç'ın Ergenekon sanıklarından Şener Eruygur ve Doğu Perinçek ile ilişkisi dikkat çekiyor.Son ADD kongresinde liste
dışında kalan Yamaç, Perinçek'i üniversiteye davet eden nadir rektörler arasında.Ergenekon sanıklarından Mustafa Balbay'da Gazi'de ders veren gazeteciler arasında yer alıyor.

Sınav sonuç belgesi üzerinde oynama yaparak doktora sınavına giren B. T., Alemdar’ın teklifiyle enstitü tarafından oluşturulan jürinin sözlü sınavlarını da kazanarak sahte belgeyle doktora programına kayıt yaptırdı. B.T’nin usulsüzlüğü aylar sonra ortaya çıktı. B.T., istifa ederek fakültedeki görevinden ayrılırken, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Korkmaz Alemdar ve Rektör Kadri Yamaç, B.T., hakkında herhangi bir yasal işlem yapmayarak, skandalı örtbas ettiği iddia edildi.

Hukuksuz görevden almalar!
Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç’ın göz yumduğu bir diğer usulsüzlük iddiası ise atamalarda gerçekleşti. Yamaç tarafından dekan olarak atanan Prof. Dr. Korkmaz Alemdar, Gazetecilik Bölüm Başkanı görevini Üniversitedeki son dört yılda yapılan atamalarda dikkat çekiyor. Rektör Yamaç'a seçimlerde destek veren
Prof. Dr. Nazife Güngör, tez danışmanı Prof. Dr. Korkmaz Alemdar'ı, Ankara üniversitesinden transfer ederek dekanlık görevine getirdi. Alemdar'ın ilk işi ise birlikte kitap yazdığı Prof. Dr. İrfan Erdoğan için Gazi'de kadro açmak oldu. Alemdar ise birlikte görev yaptığı ve o dönemde doçent olan Güngör için profesör kadrosu açtı ve kriter komisyondan geçirilmeden profesörlük ünvanı verildi.

Sorularımızı yanıtlayan Prof. Dr. Nurettin Güz, Alemdar’ın mahkeme kararına rağmen görevden almaları gerçekleştirdiği ve hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Alemdar’ın görev süresi dolmadan aldığı bir diğer isim ise Prof. Dr. Mehmet Küçükkurt oldu. Küçükkurt’ta Alemdar hakkında suç duyurusunda duyurusunda bulunduğu ve idari mahkemesine dava açtığı belirtildi.
Cnn

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat