Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Ağustos 2008, 02:51   #1
Çevrimiçi
Cemalizim
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye ile Senegal arasında anlaşma




İki ülke arasında karşılıklı tarifeli uçuşların başlamasını sağlayacak anlaşma, Çırağan Sarayı'nda gerçekleşen “Türkiye Afrika İşbirliği Zirvesi”nin ardından zirve dolayısıyla İstanbul'da bulunan Senegal Hava Kara Ulaştırma Bakanı Farbon Senghor ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından imzalandı.
Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Senegal ile imzalanan bu anlaşmanın Türkiye'nin, Afrika'ya açılım politikasının en somut adımı olduğunu belirterek, “Böylece Senegal ve Türkiye tarafından sadece THY değil, özel şirketlerle olmak üzere karşılıklı tarifeli uçuşlar yapılabilecek. İcabında Senegal'dan Güney Amerika'ya yapılacak seferlerde de burası bir uğrak yeri olarak kullanılabilecek. İki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine önemli katkıları olacak hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Senegal Hava Kara Ulaştırma Bakanı Senghor da iki ülke arasında sivil havacılık konusunda imzalanan bu anlaşmanın Türkiye-Afrika işbirliğinin sonuç vermiş ilk anlaşması olduğunu söyledi.
Senghor, “Bu anlaşmayla Senegal Türkiye'ye doğru güçlü bir açılım yapmış oluyor. Senegal, Türkiye'ye, Türkiye'de hem Senegal'e, hem de Afrika kıtasına oradan da Güney Amerika ülkelerine hem kolayca ulaşacak, hem de halklar arasında bir kültür alışverişi sağlanacak” diye konuştu.


</B>

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet