Konu: Mesih Deccal
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Ağustos 2008, 02:40   #1
Çevrimdışı
AsiL
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mesih Deccal




Terceme ve Tahkik
Seyfullah Seyfeddin Erdoğmuş



-Mütercimin Mukaddimesi-

Alemlerin Rabbi olan Allah'a ham ve senalar olsun. O'nun habîbi, Rasulü Efendimiz Muhammed'e, Ehl-i Beytine, Ashabına ve onalra en güzel şekilde tâbi olanlara, kıyamet gününe kadar salât ve selamlar olsun.
Bundan sonra;
İki cihanın fahri, Rasul-i Ekrem efendimiz Sallallahu aleyhi ve sellem, kıyamet büyük ve küçük alametlerini bildirmiş, en büyük fitnenin Deccal fitnesi olduğunu belirtmiş, fitnelerden sakındırmış ve kurtuluş yolunu bizlere göstermiştir.
Ebu Hüreyre radıyallahu anh'ın, merfuan rivayet ettiği şu hadis-i şerif, içinde bulunan hali değerlendirmeyi, Sufîlerin tabiri ile; "ibnül vakf" olmayı tavsiye etmekle beraber, Ahir zaman fitnelerinden kurtuluş yollarından birisinin de, bu fitneler zuhur etmeden önce salih amellere sarılmayı, aksi halde salih amellere de muvaffak olunamayacağını haber veriyor;
"Beklenen şu yedi şey gelmeden amellere koşuşun; her şeyi unutturan fakirlik, azdıran zenginlik, bünyeyi bozan hastalık, tüketen, eriten ihtiyarlık, yakaya yapışan ölüm ve bu beklenenlerin en kötüsü olan Deccal. Kıyamet ise; daha dehşetli ve daha acıdır."
Kitabın konusu ile ilgili diğer bir hadis-i şerifte: "Deccal'i inkar eden, İsa Aleyhisselam'ın nüzulünü inkar eden ve Mehdi Aleyhisselam'ı inkar eden küfre düşmüştür." Her ne kadar, bu hadisin sıhhati konusunda ihtilaf edildi ise de, İmam Gımarî ve diğer hadis uleması hadisin manasının sahih olduğunu belirtmişler ve demişler ki; "Bunları inkar eden, tevatür ile gelmiş rivayetleri inkar etmiş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]olacağından kafir olur." Ye'cüc ve Me'cüc'ün zuhuru ise zaten ayetler ile sabittir.
Allah'a hamdolsun ki tercemesini sunduğumuz bu eser, Muasır müelliflerden Mecdi Muhammed Eş-Şehavi tarafından kaleme alınmış, Deccal, Nüzulü İsa (A.S.) ve Ye'cüc-Me'cüc hakkındaki muteber rivayetlerden ve şerh kitablarından derlenmiş hacmi kücük, değeri büyük bir kitabdır.
Kadın, erkek, büyük küçük her Müslüman'ın bilmesi gereken bilgiler ihtiva eden bu kitabın hayırlara vesile olmasını diler, dualarınızı bekleriz. Tevfik Allah'tandır.
-Çubuk- Seyfulah Seyfeddin Erdoğmuş - 28.11.2002

([1]) Tirmizi (2306),Hakim (4/516),Beyhaki Şuabul iman (10572),Ramuzul Ehadis (3038),Cemul Fevaid (9672)Bkz..Deylemi (2073),Müslüm ((7/208),Ahmed (2/324),İbn Mubarek zühd No:7
(2)İbn Hacer el Heytemi El Kavlul Muhtasar (s.28),Suyuti El Havi lil Fetavi (2/244),Süheyli Şerhu Siyer sefarini Levaihul Envar (1/17) İbn Hacer Fetavayı hadisiye (s.37),Ebu Bekir es Sekkaf Müsned.
(3)Gimari İkametul Burhan (s.130),kettani nazmul mütenasir (289),Berzemci el İşaa (s.192)


EN BÜYÜK FİTNE: MESİH DECCAL

-Müellifin Mukaddimesi-

Şüphesiz Hamd, Allah içidir. O'na hamdeder, O'ndan hidayet ve bağışlanma dileriz. Nefislerimizin şerrinden, kütü amellerimizden Allah Teala'ya sığınırız. Şüphesiz Allah'ın hidayet eylediğini saptıracak, O'nun saptırdığını da hidayete ulaştıracak yoktur. Allah'tan başka İlah olmadığına, O'nun birliğine ve ortağı olmadığına, Muhammed (Sallallahu aleyli ve sellem)'in O'nun kulu ve rasulü olduğuna şehadet ederim. Bundan sonra;
Muhakkak ki; sözlerin en doğrusu Allah'ın Kitabı, yolların en hayırlısı Muhammed Sallallahu aleyhi ve sellem'in yoludur. İşlerin şerlisi sonradan ortaya çıkarılanlardır. Her sonradan çıkan bid'at, her bid'at dalalet (sapıklık) ve herdalalet de ateştedir.
"Ey insanlar! Sizi tek bir nefisten yaratan, ondan da eşini yaratarak yayan Rabbinizden korkun! O'nun hakkına birbirinizden isteklerde bulunuyor olduğunuz Allah'tan ve akrabalık bağlarını (koparmaktan) sakının. Şüphesiz ki Allah,sizin üzerinizde tam bir gözeticidir." (Nisa; 1)
"Ey iman edenler! Allah'tan hakkıyla korkun ve ancak Müslümanlar olarak ölün." (Âl-i İmran; 102)
"Ey iman edenler! Allah'tan korkun ve doğru söz söyleyin ki (Allah) size işlerinizi düzeltsin ve sizin için günahlarınızı bağışlasın! Ve kim Allah'a ve Rasulü'ne itaat ederse, o takdirde gerçekten büyük bir kurtuluşa ermiş olur." (Ahzab; 70-71)
Bundan sonra;
Tasdik edilmiş sadık olan Efendimiz Sallallahu aleyhi ve sellem kıyametten önce vuku bulacak olan birçok fitneden ve mihnetlerden bize haber vermiştir.
Bizim bu çalışmamız; İsa Aleyhisselam'ın nüzulünden sonraki iki büyük fitne hakkındadır. Bu fitnelerin birincisi; Mesih Deccal, ikincisi; Ye'cüc ve Me'cüc fitnesidir.
Bütün işlerimizde Allah Tebarek ve Teala'dan yardım isteriz. O, bana yeter ve O ne güzel vekildir.
Mecdî Muhabbed Eş-Şehavî
Şerbas-Dimyat 26.12.1992




 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet