Polonya'da eski lider yargılanıyor
Polonya'da 1981 yılı sonlarında sıkıyönetim ilan ederek suç işlemekle itham edilen eski komünist lider General Wojciech Jaruzelski aleyhindeki davaya bugün devam edildi.
Varşova'da görülen davada, Jaruzelski ile birlikte bazı eski yetkililer yargılanıyor. Eski devlet başkanı ve Komünist Parti lideri Jaruzelski, geçen yılın nisanında açılan davada suçlu bulunursa 10 yıl hapisle cezalandırılabilecek.
Avukatlar, eski Sovyet lideri Mihail Gorbaçov, eski İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher, eski Almanya Başbakanı Helmut Schmidt ve eski Amerikan Başkanı Jimmy Carter'ın danışmanı Zbigniew Brzezinski'nin tanık olarak çağrılmasını isteyince duruşmalara ara verilmişti.
Mahkeme, bu isteğin "gerçekleştirilemez olduğuna" hükmetmiş ve duruşmalara devam edilmesini mayıs ayında kararlaştırmıştı.
Jaruzelski (85), "silahlı çete kurup idare etmek" ile suçlanıyor.
</B> |