Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Eylül 2008, 15:27   #19
Çevrimdışı
DizZy
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: sirvNET Services 3.0.8 Kurulum Anlatimi.




Genel olarak bahamut sunucularda tercih edilsede yaklaşık 6-7 aydır unreal tabanlı ircd üzerinde kullaniyoruz Sirv3.1 (henüz beta) servislerini. SirvNet i diğer servislerden ayıran en önemli özellik sql veri tabanında irc üzerinde olan/biten herşeyi loglama ve istediğin anda bunlara ssh kullanmadan ulaşabilme imkanı olmasıdır diye düşünüyorum.

Ayrıca bahtiyarın verdiği sirv/ircservices arasında farklılık gösteren komutlara birkaç tane de ben ekleyeyim. Sirv üzerinde herhangi bir kanalda yetkisi olmayan Root Master dahi founderin nickini ident etmediği sürece kanalda chanserv yetkisini (operatör/akick vs eklemek/silmek) kullanamaz. Founderin nickini ident ettiğinde ise bu komut kaydedilir ve isteğe bağlı olarak her akşam belirli bir zaman diliminde kullanılan diğer servis komutlarıyla beraber belirlenen email adresine gönderilir. Sunucu yönetim ve kontrolünde büyük kolaylık sağlayan bir işlevdir.

Denenmesini öneririm, SirvNet kullanımı zevklidir, iyi günler.

__________________
Avukatlık ve Hukuki Danışmanlık: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] - [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet