Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Ekim 2008, 11:39   #1
Çevrimdışı
Metin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Stephen Gray (Aralık, 1666 - Şubat , 1736)




Stephen Gray ([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] - [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]) [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] boyacı amatör [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (gökbilimci)

Elektriğin iletilebileceğini kanıtlayan ilk deneyleri yapmıştır. Elektriklendirilmiş bir şişede elektriğin, şişenin mantar kapağına da geçtiğini gören Gray bu gözleminden kalkarak ipek, cam, metal, çubuk vb.(ve benzeri) cisimleri ardarda iliştirip elektriğin bu cisimler aracılığı ile iletilebileceğini kanıtladı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yılında bir arkadaşı ile yaptığı bir deneyde [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ardarda bağlı çeşitli cisimler aracılığı ile 255 metrelik bir uzaklığa kadar iletebilmeyi başardı. Çalışmalarından elde ettiği bilgiler ile çeşitli maddeleri [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] olarak ilk kez sınıflandıran Stephen Gray olmuştur

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet