16 Kasım 2008, 15:07
|
#1 |
Misafir
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Ciğer Kebabı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 5 kişilik Malzemesi: -4 adet karaciğer (kuşbaşı doğranmış)
-200 gr. soğan (ince kıyılmış), (2 orta boy)
-tuz
-500 gr. içyağı
-5 diş sarımsak (dövülmüş)
-45 ml sirke (3 Çorba kş.)
-100gr. tereyaği (6,5 çorba kş.)
-250 ml et suyu (1 su bardağı)
-7 bağ maydanoz (ince kıyılmış) Yapılışı:
1.Cigerlerî bir kaba koyup, soğan ve tuzla birlikte ovun. İki saat serin bir yerde dinlenmeye bırakın. Çıkan siyah, kanlı suyunu süzün. Ciğerleri yıkamadan şişlere dizin. Ürerlerine içyağı sarın. 2-Izgaranızı (ızgaranız yoksa fırınınızın ızgarasını) yakın, şişleri ızgaraya (fırında ise altına bir tepsi koyarak ızgara teline) yerleştirip, her yanı iyice kıarıncaya kadar plşirin. 3-Pişen ciğerleri şişlerden çıkarıp bir sahana koyun. Sarmısak ve sirkeyi karıştırarak üzerlerine gezdirin. Tereyağını ve et suyunu da ekleyerek sahanı ateşe oturtun. Bir taşım kaynatıp, âteşi kısın ve ciğerleri 5 dakika pişirin. 4-Pişen cigerleri ateşten alın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın. Afiyet Olsun... |
| |