Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Kasım 2008, 15:37   #1
Kralice
Misafir
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hurma Kebabı




5 kişilik

Malzemesi:

-1 kg, yağlı koyun kıyması
-200 gr. soğan (ince kıyılmış), (2 orta boy)
-tuz
-taze çekilmiş karabiber
-1/2 çay ks. tarçın
-1/3 çorba ks, kaküle (tohumlan çıkarılıp dövülmüş)
-1 bağ taze nane (ince kıyılmış)
-1 bağ maydanoz (ince kıyılmış)
-500gr. içyağı


Yapılışı;

1.
Kıymayı bir kaba koyun. Soğan, tuz. biber, tarçın, kakule, ince kıyılmış nane ve maydanozla karıştırıp, iyice yoğurarak bir köfte harcı hazırlayın.

2.İçyagını asma yaprağı büyüklügünde parçalara ayırın. Hazırladığınız harçtan hurma büyüklüğünde parçalar koparın. Biçimlendirip içyagına sararak şişlere dizin.

3.Izgaranızı (ızgaranız yoksa fırınınızın ızgarasını) yakın. Şişleri ızgaraya (fırında yapıyorsanız altına bir tepsi koyarak ızgara teline) yerleştirin,fırındaysa tepsiye damlayan yağı,ızgaradaysa eritilmiş biraz tereyağını fırça ile ara sıra üzerine sürerek her yanı iyice kızarıncaya kadar pişirin.

4.Pişen köfteleri şişlerden çıkarıp, bîr sahana yerleştirerek servis yapın.

Afiyet Olsun...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan reklamver