16 Kasım 2008, 16:47
|
#1 |
Misafir
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Bezelyeli Pilav
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler: 1 kap pirinc, yikanmis ve suzulmus
2 kap su
1/2 kap bezelye, dondurulmus
2 yk zeytinyag
2 yk dereotu, ince dogranmis
1 tk tuz
1 cimdik karabiber Yapılışı: Once suyu orta boy bir tencerede kaynatin. Atesi kisiga getirin, pirinc, bezelye, yag, tuz ve karabiberi koyun. Karisitirip, tencerenin kapagini yarim kapatin. Pirincler suyunu tumuyle cekince ocagini kapatin. Dogranmis dereotunu pilav ile karistirin. Birkac dakika kenarda demlenmeye birakin.
Sicak, ilik veya soguk olarak her turlu et ve tavuk yemegi yaninda servis yapin. Afiyet Olsun... |
| |