17 Kasım 2008, 12:59
|
#1 |
Misafir
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Amasya Çöreği
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler: 3,5 su bardağı süt
½ su bardağı sıvıyağ
1 paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un
200gr. tereyağı
Ceviz (dövülmüş) Hazırlanışı: Tereyağı ve ceviz haricindeki diğer malzemeleri yoğurarak bir hamur elde edin. Mayalanmaya bırakın.
Hamur mayalandıktan sonra 12 parçaya bölün.
Altı tanesini servis tabağı büyüklüğünde açın.
Açılan bu hamurların aralarına eritilmiş tereyağı ve ceviz serperek üst üste koyun.
Merdaneyle biraz büyütün. Bu büyütülmüş hamurdan iki parmak eninde şeritler kesin.
Her şeriti bükerek dikdörtgen tepsinin uzun tarafının boyutunda uzatın ve tepsiye böylece yerleştirin.
Diğer şeritlere de aynısını yapın. Diğer altı bezeyi de aynı şekilde hazırlayıp sırayla tepsiye dizin.
Üzerlerine yumurta sürdükten sonra ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet Olsun... |
| |