17 Kasım 2008, 13:14
|
#1 |
Misafir
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Üç Katlı Börek
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler: -3 adet yufka
-Ara katlarina surmek icin 1 yumurta,yarim su bardagi sut,yarim su bardagi yag vede tuz.
-Ic malzemesi(peynirli,patatesli,kiymali arzuya gore degisik hazirliyabilrisiniz)
-Uzeri icin 1 yumurta sarisi,corekotu susam karisimi Hazırlanışı:
Yufkaları sırası ile serdim.Herkatina sıvı karisimdan surdum.Ucuncu katinada surdum.Ve Boregi ucgen parcalara boldum.Herbir ucgenin icine ic malzemesini koyarak rulo yaptim.Firin tepsisine dizip uzerlerine yumurta sarisi surdum.Corek otu ilede susledim. Not; Bu borekleri tarifteki sekilde yapip buzlugunuzda saklayabilirsiniz. Yemek istediginiz zaman buzluktan cikarip' uzerlerine yumurta sarısı sürüp 'çözülmelerini beklemeden , ısınmış firında kızarana kadar pişirebilirsiniz. Afiyet Olsun... |
| |