Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Kasım 2008, 20:04   #1
Kralice
Misafir
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kestaneli Yaprak Sarması






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler :

2 su bardağı pirinç
500 gr yaprak
500 gr soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 kase kestane ( kebap)
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
Karabiber
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı
nane
Yarım demet dereotu

Hazırlanışı :


Yaprakları soğuk suda yıkayın. Sıcak suya batırıp, çıkarıın ve sıkın. Soğanı yemeklik doğrayıp tencereye koyun. 1 çay bardağı su ile pişirin. Hiç suyu kalmayınca zeytinyağı koyun. Soğan kavrulduktan sonra pirinci ilave edin. 10 dakika kavrulup üzerine 1 su bardağı su ve üzümleri ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ateşten alıp içine şeker, baharatlar, nane, dereotu, iri doğranmış kestane ve limon suyunu koyup, harmanlayın. Harcı yapraklara sarıp, tencereye dizin. Üzerini geçecek kadar su koyup, kısık ateşte yağınla kalıncaya kadar pişirin.

Afiyet Olsun...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan