Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Ağustos 2005, 11:49   #10
Çevrimdışı
McKruGer
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)



Ok cancel tuşları aslında dediğin gibi bir nevi Onay tuşlarıdır.

button "TAMAM", 19, 159 193 45 20, flat ok cancel

orneksucunu.zip adlı kodda bu satır da örneği var .. Buna göre kısa açıklama yapayım.

Burada Tamam Butonu İdine ( 19 Numaralı id ) yönlendirilmiştir. Bu yönlendirme ile siz Tamam Butonuna basınca o Diyalog pences kapanır.

Burada ok cancel yazar. bu Birşeyin hem iptalini hemde onayını belirtir.

Burada sadece ok de kullanabilirsin. Ama sadece cancel i kullanmamalısın. Çünkü Onay durumu ortadan kalkar. Yaptığın işlemin kabul görmesini istiyorsan ok komutunu kullanman şart.

Bu tür durumlarda en doğru kullanım Ok cancel komutlarının ikisini birden kullanmaktır.

Diyaloglarda .ico .jpg .gif .bmp ve .png uzantılarının hepsini kullanabilirsin.

Burada hangisini kullanmalı diyorsan Logolar için kullandığın resmin Bmp boyutu küçükse .bmp uzantılı resim kullanman daha doğrudur. Çünkü Bmp uzantılı resimler gerçek renk üzerinden olduğu için daha canlı ve nettir.

Fakat Genelde bmp uzantılı resimler gerçek kalitede olduğundan yani kalite olarak maximum seviyede olduğundan dolayı boyutları büyüktür.. Bu yüzden Scriptlerde genelde kullanılan logolar .jpg ve .gif uzantılı resimlerdir.

orneksunucu.zip örneğinde ben .jpg kullandım . Ama kullanacağım resmin bmp boyutu küçükse .bmp olarak resimi kullanmayı tercih ederim.

.ico uzantılı resimler nerelerde kullanılır? ve .ico uzantılı resimler ne anlam ifade eder ? Boyutları küçük resimlerdir. Diğer uzantılı resimlerin boyutlarının büyüklüğü nedeniyle bazı yerlerde kullanamazsın. Mesela yaptığın diyalogun iconunu değiştirmekte .gif , .bmp , .jpg uzantılarını kullanamassın. İşte yaptığın diyalogun renginin değiştirmek istiyorsan orneksunucu.zip Kodundaki örneği gösterelim.

icon icon\acilis.ico, 0

Burada acilis.ico adlı resim dosyası orneksunucu.zip adlı diyalogumuzun köşede yer alan iconunu değişir. Eğer bu komut olmas ise Normal Mirc.exe iconu orneksunucu.zip orneğinde kullanılan diyalogta geçerli olur. Bu satırı silerek birde orneksunucu.zip diyalogunu kullanmayı dene anlarsın ne demek istediğimi..

Bu ico .jpg .gif .bmp ve .png uzantılarının kullanımı hakkında şu husus önemlidir. Bir çok scriptci arkadaş buna pek dikkat etmemektedir.

icon icon\acilis.ico, 0 satırını biz

icon $scriptdiricon\acilis.ico, 0 şeklindede kullabiliriz..

Ama ikinci tür kullanımda bazı aksaklıklar çıkmaktadır. Bu aksaklık windows 98 ile xp arasındaki bazı farklar nedeniyle doğmaktadır. Xp nin dosyaları okuma şekli daha farklıdır..

Bu yüzden

icon icon\acilis.ico, 0 şeklindeki komut kullanımı daha doğru ve sağlam olmaktadır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet