Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Şubat 2009, 11:48   #1
Çevrimdışı
Süslü
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Doğum Sonrası Kilo Verme Rehberi




Doğum Sonrası Kilo Verme Rehberi



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Doğum sırasında aldığınız kiloları birtürlü veremiyor musunuz? İlk adımı atsam gerisi gelir diyenler için bu yazı kaçmaz!



Kilo Vermek İçin İlk Adım

İlk adım, kendinizi sorgulamak ve nereden başladığınıza karar vermekolmalıdır. Beslenme alışkanlıklarınızda ani değişiklikler yapmak, sizi ilk etapta korkutabilir. Bunun için bir hedef listesi belirleyip adım adım kolaydan başlayarak ilerleyin. Örneğin ilk gün hedefinize 1 porsiyon meyve/sebze ekmek varsa, ikinci gün kahvaltı yapmak alışkanlığı kazanmak olmalı. Çalışan anneler genelde kahvaltıya zaman bulamamaktan yakınırlar. Bunu bir bahane olmaktan çıkarın; akşamdan hazırlanacak kepekli bir sandviç veya hızla tüketilecek meyveli yoğurt veya mısır gevreği alternatifleri kolaylık sağlaycaktır.
Neden Yemek Yediğinizi Tespit Edin
Çoğu zaman tamamen duygusal açlıktan ötürü yemek yiyen birileriyseniz her eksra porsiyonla elbise ölçülerinizinde giderek artacağına odaklanın. Gerçekten aç olup olmadığınızı test edin. Yemek yemek, hayatın devamı için önemli olduğu kadar hiç kuşkusuzhayatın en büyük zevklerinden biridir. Ancak aşırı yemek yemek sonucu davetsiz misafir olan kilolar, hem sağlığınızı hemde zevkinizi kaçırabilir, bunuda aklınızdan çıkarmamalısınız. Bir şeyler yemeden önce kendinizi sorgulamalısınız: “gerçekten aç mıyım, yoksa sadece başkaları yiyor diye ya da yemeği karşımda gördüm diye mi yiyorum?” sorusunu lütfen kendinize sorun ve cevaplayın. Bu sayede daha mantıklı seçimler yapacağınız ve hayat boyu kilo sorunlarıdan uzak duracağınız aşikar. Her zaman yemek tabağınızın yarısını haşlanmış sote, fırın veya benmari usulü hazırlanmış sebze ve/veya salatalarla dolu olmasına özen gösterin.

Kalorileri Kısıtlamak İçin 15 Öneri
1) Dışarıda yemek yerken kalori kısıtlamak mümkün: Örneğin sipariş ettiğiniz tabağı yakınınızla paylaşmak ya da yarısınız eve götürmek üzere paketletmek, daha küçük ebatlarda olan yemek tabakları ile servis etmek, daha düşük kalorili besinlerle sevdiğiniz ve muhtemelen yüksek kalorili besinlerikombine etmeye çalışmak gibi…
2) Çalışan anneler bahane bulmaktan vazgeçsin: Çalışan anneler çoğu zaman iş yerinde çıkan yemekleri tüketek ya da dışarıdan yemek sipariş etmek durumunda kalabiliyor. Budurumlarda makul seçimler yapmayı öğrenmelisiniz. Çorba ve salata, ana yemek ve salata ve bazı günler de yemek götürerek denge kurmaya gayret etmelisiniz.
3) Yemeklerinizi tadlandırın: Baharatlar, tat vericiler, limon suyu, elma sirkesi, hardal, balzamik ile yemeklerinizi tadlandırmayı deneyin. Yemeğe salata veya az yağlı kremasız, prinçsiz, etsiz çorbalarla başlayın. İşe veya misafirliğe giderken yemeğinizi yanınızda taşımaya gayret edin.
4) Her diyet ürününe kanmayın: Etiket okuma alışkanlığı kazanın. Diyet ürünler artan talep ve kişilerin daha sağlıklı olma çabaları ile piyasada diyet ismi altında pek çok ürün yer alıyor. Bu nedenle mutlaka etiketleri okumalı, şeker, yağ, posa ve kalori içeriği kontrol edilerek tüketilmelidir.
5) Tatlı krizlerini tatlıya bağlayın: Bunun için hafif bir öğle yemeği yiyip, masum bir tatlıkaçamağı yapmak için kendinize hak tanıyabilirsiniz. Öte yandan bu krizlerin sıklaşmaması için 2 hafta tatlı tüketmemeye gayret edin. Sonuçta “sugar free” bir hayat olacak şaşırmayın.

__________________
Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet