26 Şubat 2009, 01:53
|
#5 |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: isLami oLmayan isimLer
| FrozeL Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
Cok arastirdim bircok fikir aldim ..Sizlerinde Fikirlerini almak istiyorum. Abimin oglunun ismi Kadir sakincalimidir dinimiz acisindan?Bu konu hakkinda saglam kaynaklar varsa pm ile atmanizi rica ediyorum. Zekariya Beyaz haric Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | Allah Teala'ya ait olan ve sadece Allah'ın ilahlığını ifade eden isimler insanlara verilemez. Fakat Allah'ın sıfatları insanlara isim olarak verilebilir. Örneğin: Kerim, Halim, Kadir gibi kelimeleri isim olarak vermekte sakınca yoktur. Bu kelimelerin başına kul anlamına gelen ve Allah'a kul olmaya işaret eden (abd) kelimesini eklemek daha etik ve daha uygundur. Kerim(cömert) olan Allah'ın kulu anlamına gelen Abdülkerim; kadir(güçlü) olan Allah'ın kulu anlamına gelen Abdülkadir kelimelerini isim olarak koymak daha güzel olur. Abdülkerim, Abdülkadir vb. isimler sahiplerine en azından Allah'ın kulu olduklarını hatırlatır. |
|
| |