Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Mart 2009, 14:01   #1
Çevrimdışı
Cemalizim Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Nürnberg’in seyirci ödülü ‘Mommo’ya




Nürnberg’de düzenlenen 14. Türkiye / Almanya Film Festivali ilk filmini çeken bir yönetmenin yüzünü güldürerek sona erdi.


Atalay Taşdiken, “Mommo” adlı filmiyle festivalin seyirci ödülünü alırken, En İyi Uzun Metrajlı Film ödülünü de yine ilk filmini çeken Alman yönetmen Ina Weisse’nin “Mimar /Der Architekt” adlı filmiyle paylaştı.
Belgesel film yarışmasında, Mukadder Püskürt’ün Avusturya’da yaşayan çeşitli kuşaklardan Türk ve Kürt kadınların aşka, hayata, cinselliğe dair düşüncelerini ve kıstırılma noktalarını yansıtan filmi “Öteki Ben” birinci oldu. Kısa Film yarışmasının ödülü, “Sarı Çoraplı Kız / Das Mädchen mit den gelben Strümpfen” filmiyle Grzegorz Muskala’ya gitti. Mahmut Tali Öngören adına verilen “Öngören Ödülü”, Tuzla tersanelerindeki işçilerin durumunu anlatan “4857” adlı belgesel filmle Petra Holzer, Selçuk Erzurumlu ve Ethem Özgüven’e verildi.

Filmmor başlıyor
7. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali, bugün başlıyor. 12 Nisan’a kadar sürecek festival, dört il dolaşacak. 9-15 Mart 2009’da İstanbul’da, Fransız Kültür Merkezi ve İstanbul Modern salonlarında, 20-21 Mart’ta Manisa, 5-6 Nisan’da Urfa ve 11-12 Nisan’da Trabzon’da gerçekleşecek festival, bu yıl ‘beden’ temasına odaklanıyor. 45 filmin gösterileceği festival kapsamında, 2008 Türkiye Sineması Cinsiyetçilik Ödülleri, 1. Altın Bamya Ödülleri de sahiplerini bulacak.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları Sorf bizimmekan