14 Mart 2009, 01:40
|
#5 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Sebze yemekLeri
patatesli ve havuçlu brüksel lahanası malzemeler:- 1 paket brüksel lahanası
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 10-15 arpacık soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 havuç
- 2 patates
- 1-1,5 litre kaynamış su
- tuz
- karabiber
hazırlanması:- brüksel lahanalarının sararmış yapraklarını ve sap kısımlarını kesip atın. lahanaları bol suyla yıkayın. soğanları soyun. yıkayıp, kurulayın.
- bir tencereye yağı ve arpacık soğanları koyun. soğanlar hafif kavrulurken patatesleri ve havuçları soyun. kalınca küpler şeklinde doğrayın. (havuçları yarım daire şeklinde de doğrayabilirsiniz.)
- lahanaları ekleyip hafif yumuşayana kadar kavurun. havuçları tencereye alın. biraz karıştırdıktan sonra salçayı ekleyip 1-2 defa karıştırın.
- patatesleri ilave edip bir süre daha kavurun. sebzelerle yüze yüz gelecek şekilde kaynamış su ekleyin. tuzunu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
|
| |