Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Mart 2009, 19:35   #1
Çevrimdışı
YapraK
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Vadedilmiş Topraklardaki Millete Karşı Yapılanlar




David Ben Gurion
Filistinde Israil Devletinin kurulusunu hazirlamis ve ilk basbakanlik görevini üstlenmistir. Sosyalist Mapai Partisinin önderidir.
Gurion'un Polonya'da çocuklugunu geçirdigi ev "Siyonist Haskalah" adli akimin gelistirildigi bir yerdi. Hareketin ana düsüncesi "biz artik gettolarda yasamayalim. Kendi mukadderatimizi tayin edelim ve esas yurdumuzda diger irklardan üstün bir irk olan Israil ogullarina va'dedilen ve Yahudilerin burada yasayan irklari katledecekleri, soy kirimina ugratacaklari topraklar- Eretz Israil- bir devlet kuralim."
Yahudilerin bir an önce Filistin'de toplanip kendi devletlerini kurmalari gerekiyordu. David Ben Gurion için mesele bu kadar basitti.
Siyonizm İngiliz desteğiyle doğdu ve büyüdü. Ingiltere Disisleri Bakani Lord Arthur James Balfour'un büyük bankaci ailesi Rothschild'larin Ingiltere kanadinin temsilcisi Lord Walter Rothschild'a (Yahudidir) yazdigi 2 Kasim 1917 tarihli mektubunda "Majestelerinin hükümeti Filistin'de Yahudi halki için milli bir yuva kurulmasini müsbet karsiliyor ve bu amacin gerçeklestirilmesini kolaylastirmak için elindeki bütün imkanlari kullanmaya hazir bulunmaktadir" diyordu.
16 Mayis 1916 tarihli Sykes - Picot Antlasmasina göre Beyrut, Sur ve Sayda sehirlerini içeren Kuzey Filistin Fransa'ya; Yafa, Hayfa, Tel-Aviv gibi sahil sehirleri dahil tüm Güney Filistin Ingiltere'ye birakiliyordu. 1918'de Osmanlilar'in geri çekilmesiyle bu paylasma uygulandi. Filistin'deki Ingiliz mandasi buraya Yahudi göçünü arttirdi. Yahudiler Filistin'de gayrimenkuller elde etti ve Yahudi sirketlerine imtiyazlar tanindi. (O zamanlar Sömürgeler BakanininWinston Churchill oldugunu hatirlatmakta yarar var. Sömürge sekreteri de Possfield adli Siyonist bir Yahudidir.
Yahudilerin Filistinde çogalmasina karsi çikan Araplar Ingiliz askerleri eliyle katledildi. 50 bin Arap öldürüldü. Bundan öfkeye kapılan bazı Araplar ise suçsuz Yahudilere saldırdılar ve katliamlar gerçekleştirdiler. Siyonizm her iki halka da ölüm ve acı getirdi.
Siyonistlerin bir Yahudi Devleti'nin kurulmasi için zorunlu gördükleri asgari unsurlar sunlardi: Ürdün Nehri'nin Suriye ve Lübnan'daki baslangiç noktalarini; Sayda'ya kadar Güney Lübnan'i, Güney Ürdün'deki Maan'a kadarki Hicaz Demiryolu'nun geçtigi alani ve Akabe Körfezi'ne uzanan kismi kaplayan bir ülke.
Amerikan Siyonistlerinin 1942'de ABD'de yaptiklari kongre ertesinde Siyonist hareketin önderi Ben Gurion ABD ile ittifak yapti ve BM oylamasinda Amerikan destegini aldi. Ayni dönemde "Haganah"in - Israil Ordusunun sefi oldu. 1948'de devletin ilanindan sonra sinirlarinin tesbit edilmesine karsi çikan tek devlet olan Israil'in sürekli yayilmasinin en etkili araci "Haganah" oldu.
Yahudiler Birlesmis Milletleri tesirleri altina alarak 29 Kasim 1947'de Genel Kurulda alinan kararla Filistinin üçte ikisine oturdular. Israil devleti 14 Mayis1948 gecesi kuruldu. Ben Gurion Sosyalist MAPAI partisi ile iktidara gelerek basbakan oldu.
Sinirlarinin belirtilmesine itiraz eden tek devlet Israil'dir.

"Amerikan bagimsizlik beyannamesini elinize aliniz. Hiçbir sinirdan bahsedilmiyor." Israil Devletinin sinirlarini tesbit etmek mecburiyetinde degiliz."
Kaynak: Jerusalem Post I0. Agustos. 1967
Aynı yıl içinde İsrailli silahlı birlikler Araplara karsi, ilan edilmemis bir savasa baslayarak bölgede temizlik faaliyetlerine giristiler. Haganah, Stern, Irgun, Tz'vai, L'umi, Palmah gibi Siyonist terör çetelerinin, Araplara karsi yaptigi saldirilarin sayisi üç ay gibi kisa bir zamanda ikibini buldu.
Haganah çetesi Aralik 1947'de Kuvazza'da, Mart 1948'de Salama'da, Nisan 1948'de Biyer Abbas'ta ve Kastel'de, Yaffa ve Akra'da sivil halka saldirdi. 9 Nisan gecesi Menahem Begin tarafindan yönetilen Stern çetesi ve Irgun çetesi Deir Yassin Arap köyüne saldirarak, daha önce de yaptiklari gibi genç, yasli, çocuk, hamile, bebek demeden 254 Arabi katletti.
Yahudi terörü bölgedeki Arap halkini dehset içinde birakmayi amaçliyordu. Terörün propagandasi yapiliyor, katledilen Araplarin resimleri çekiliyor, çogaltiliyor ve köylere gönderiliyordu. Resimlerin altina "terketmezseniz, sizin sonunuz da böyle olacak" diye yazilar yaziliyordu.
Katil Menahem Begin daha sonraları bu katliam hakkinda "Bu kiyim çok hakli çikti. Deir yassin zaferi olmadan Israil de olmazdi." diyecekti.
Israil ordusu, 1956 yilinin 29 Ekim gecesi savas ilan etmeden Misir'a saldirdi. Firsattan yararlanan Fransa ve Ingiltere de savasa katildi.
1967 yilinda İsrail tekrar savas çikartti. Misir, Suriye ve Ürdün'e saldirdilar ve Sina yarimadasi, Gazze seridi, Bati Seria ve Golan tepelerinin bulundugu 60 bin kilometre karelik alan ele geçirildi.
Yillar önce, siyonizmin babasi olan Avusturya Yahudisi gazeteci Theodor Herzl, Filistin'de bir yahudi devleti kurmak için yapilmasi gerekenleri siralarken sunlari söylüyordu: "Örnegin bir ülkeyi vahsi canavarlardan temizlemek zorunda kaldigimizi düsünelim; bu durumda görevimizi besinci yüzyil Avrupalisi gibi yapamazdik. Mizragi elimize alip ayilarin izini süremezdik, kocaman bir av partisi yapar, hayvanlari bir araya getirir ve ortalarina bir bomba atardik."
Menahem Begin de söyledikleri ve yaptiklariyla Herzl'in iyi bir ögrencisi oldugunu göstermistir. Begin, "Filistinlileri izleyecegiz ve her yere karada, denizde ve havada- öldürecegiz" diyordu.

Alıntıdır

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet