Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Mart 2009, 00:55   #1
Çevrimdışı
YapraK Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zeytinyağlı Mevsim Türlüsü




Zeytinyağlı Mevsim Türlüsü

Malzemeler:
2 çay bardağı Zeytinyağı
500 gr. Ayşe kadın fasulye (Uçları koparılıp, kılçığı ayıklanmış)
2 adet kabak (Dışı kazınıp, parmak gibi kesilmiş)
4 adet domates (Kabuğu soyulmuş, kare doğranmış)
3 adet havuç (Soyulup, parmak gibi doğranmış)
4 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
1 bağ maydanoz
1 çorba kaşığı şeker
Tuz


Yapılışı:
Fasulyeyi, kabağı, havucu yıkayıp süzgece çıkarın.

Tencere içinde yağı kızdırın.
Soğanı ilave edip, kevgir ile bir iki karışımla süzgeçteki sebzeleri içine koyun ve karıştırın.

Domatesi, tuzu ve şekeri koyup, 5 dakika karıştırın.
Sebzelerin yarım parmak üzerini aşacak kadar su koyup kaynatın. Kaynatırken üzerinde oluşan köpüğü alın.
Üzerine yağlı kağıt koyduktan sonra kapağını kapatıp, ağır ateşte 25 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra, maydanoz ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun..

Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan