Zeytinyağlı Bamya
Zeytinyağlı Bamya Malzemeler: 1 kilo bamya 3 adet iri boy domates 2 adet iri boy soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 3 su bardağı kaynar su 1 limon suyu Tuz Hazırlanışı: Bamyanın üst kısmındaki kısmı huni şeklinde soyup ayıklayın. Bamyayı yıkamadan bir kenarda bekletin. Tencerede yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında 2-3 dk kavurun. Kabuğu soyulup küçük doğranmış domatesi ve tuzu ekleyip domatesler ezilene kadar orta ateşte pişirin. Bamyayı yıkayıp tencereye koyup üzerine hemen limon suyunu gezdirip 1-2 defa karıştırıp tencerenin ağzını kapatın. 5-10 dk sonra kaynar suyu ekleyip, fazla karıştırmadan bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.. Alıntı. |