Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Mart 2009, 01:29   #1
Çevrimdışı
YapraK Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zeytinyağlı Havuç




Zeytinyağlı Havuç

Malzemeler:
1 kg havuç
2 soğan
2 çorba kaşığı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarmısak
2 çay kaşığı şeker
Maydanoz
Tuz, karabiber


Hazırlanışı:
Havuç ve soğanı soyup, havuçları bir cm'lik daireler halinde, soğanları ise yemeklik şekilde doğrayın. Maydanozu incecik kıyın, pirinci ayıklayıp yıkayarak süzün, sarmısağı ise iyice dövün. Zeytinyağında kavurduğunuz soğan ölünce havucu ekleyin. Bir dakika kavurduktan sonra içine pirinç, şeker, tuz, biber, sarmısak ve iki su bardağı suyu ilave edip bir kez karıştırın. Kaynayınca ateşi kısın ve havuç yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Yemeği servis tabağına alıp soğuttuktan sonra üzerine maydanoz serperek süsleyebilirsiniz.


Afiyet olsun..

Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan