Zeytinyağlı Brüksel Lahanası
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Malzemeler:
500gr. brüksel lahanası
1 havuç
1/2 bardak pirinç
1 tatlı kaşığı biber salçası
yarım limonun suyu
2-3 kaşık zeytinyağı
tuz Hazırlanışı:
Lahanalari soyun, yıkayın. Düdüklü tencereye 1,5 bardak su koyun, lahanaları ekleyin. Havucu kazıyın, jülyen kesin. Lahanaların üstüne yayın.
Pirinçleri yıkayın ve sebzelerin üstüne koyun.
Zeytinyağını, limonu, tuzu ve salçayı karıştırın. Pirinçlerin üstüne dökün.
Tencereyi kapatıp, ikinci halka gözükene kadar pişirin.
İkinci halka gözüktüğünde hemen ateşten alın, biraz kapalı tutun. Buharını çıkarın. Afiyet olsun.. Alıntı. |