Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Mart 2009, 01:36   #1
Çevrimdışı
YapraK Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zeytinyağlı Kereviz Dolması




Zeytinyağlı Kereviz Dolması

Malzemeler:
2 adet kereviz
3 adet piyazlık doğranmış soğan
1 adet küp şeklinde doğranmış havuç
1 adet küp şeklinde doğranmış patates
1 çay bardağı bezelye
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz


Hazırlanışı:
Kerevizleri dikkatlice soyun ve ortalarından ikiye kesin. Ortasını bir bıçak yardımıyla çok fazla derinleştirmeden oyun. Tuzlu suda 10 dakika haşlayıp, kalan suyunu bir başka kaba süzün.
Bir tencereye zeytinyağını koyup doğranmış soğanı, havucu, patates ve bezelyeleri çevirerek biraz pişirin. Tuzunu ve şekerini ilave edip, kerevizlerin orta kısmına doldurun.
Kerevizden kalan haşlama suyunu tencereye ilave edin. Doldurulmuş kerevizleri yarım saat kadar ya da sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Soğuk servis yapın.

Not: Kerevizlerin kararmaması için limonla ovabilirsiniz.

Afiyet olsun..

Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklamver bizimmekan reklamver