Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Mart 2009, 01:47   #1
Çevrimdışı
YapraK Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zeytinyağlı Mantar




Zeytinyağlı Mantar

Malzemeler:
600 gr kültür mantarı
2 soğan
1 fincan zeytinyağı
1 çorba kaşığı salça
1 limon
Maydanoz
Tuz, karabiber


Hazırlanışı:
Mantarların köklerindeki topraklı kısımları kesip atarak bol suda iyice yıkayın ve süzdükten sonra büyüklüklerine göre ikiye ya da dörde bölün. Bu arada soyup doğradığınız soğanı yağla pembeleşene kadar kavurun. Salçayı ilave edip şöyle bir karıştırdıktan sonra mantarı ekleyerek iki dakika karıştırın. Ardından limon suyunu katıp bir kere daha karıştırarak yemeğinizi sote edin ve içine istediğiniz kadar tuz ve biber ekleyip kapağı kapalı olarak beş-altı dakika pişirin. Zeytinyağlı Mantar'ı pişirirken su ilave etmenize gerek yoktur, mantarın kendi suyu yeterli gelir. Yemeğiniz soğuduktan sonra servis tabağına alıp üzerine biraz maydanoz serperek servis yapabilirsiniz.


Afiyet olsun..

Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan