Bezelyeli Yumurta
Bezelyeli Yumurta Malzeme:
6 yumurta
25 gram havuç
250 gram bezelye
Ekmek
100 gram tereyağı Hazırlanışı:
Sebzeleri tuzlu suda haşladıktan sonra havuçları ufak ufak doğrayarak bunları bezelye ile karıştırın. 6 küçük yemek kalıbını erittiğiniz tereyağı ile iyice yağlayın ve içlerine sebzeleri taksim ederek bastırıp yerleştirin.
Kaşıkla her birine birer çukur yaparak içlerine yumurtaları kırın ve 10 dakika kadar bekletin.
Kalıpları sıcak suda yarım saat kaynatın sonra kalıpların altına hafif bir şekilde vurarak yumurtaları yuvarlak kesilmiş ve tereyağında kızarmış olan ekmek dilimlerinin üzerine çıkarıp hemen servis yapın. Afiyet olsun.. Alıntı. |