Ratatouille
Ratatouille Malzemeler 1 patlıcan, küp küp doğranmış
1 soğan, piyazlık doğranmış
2 diş sarımsak, kıyılmış
2 kabak, küp küp doğranmış
2 büyük kırmızı biber, közlenmiş, kabukları soyulmuş
4 yemek kaşığı zeytinyağı + 2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı taze kekik, doğranmış
5-6 domates, soyulmuş, çekirdekleri çıkartılarak iri söğüşlük dilimlenmiş
2 yemek kaşığı doğranmış fesleğen
1/2 su bardağı doğranmış maydanoz
Tuz, karabiber Hazırlanışı;
Doğranmış patlıcan, kabak 4 yemek kaşığı zeytinyağıyla fırına dayanıklı bir kabta karıştırın, ½ yemek kaşığı kekik, kendi kullanım miktarınıza göre tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın ve önceden ısıtılmış ızgara konumuna getirilmiş fırında közleyin. Közlenmiş kırmızı biberleri şerit halinde doğrayın. Büyük bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve sarımsak ve soğanları biraz yumuşayıncaya kadar kavurun. Doğranmış domatesleri ve biberleri ekleyin, domatesler çok ezilmeden 5-6 dk. kavurun. Közlenmiş kabak ve patlıcanları ekleyin, karıştırın. Fesleğen, tuz, karabiber, kekik ve maydanozu ekleyin, karıştırın. Servis yapabilirsiniz. Alıntı. |