Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Mart 2009, 20:21   #1
Çevrimdışı
YapraK Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Osmanlı 'dan Sakızlı Pilav




Osmanlı 'dan Sakızlı Pilav

Malzemeler:
1 kg. kuzu kuşbaşı et. ama diğer etlerden yapmak istiyorsanız etleri pişirin.
400 gr. pirinç
100 gr. tereyağı
2 parça damla sakızı. dövülmüş toz halinde
yarım çay kaşığı tarçın 1 de olabilir isteğe göre
1 kg. soğan


Yapılışı:
Soğanları robotta suyu çıkana dek parçalayın.bir tülbentte suyunu sıkın..elde ettiğiniz soğan suyuna normal su katarak 4 bardak suya tamamlayın..eti yıkayıp süzün..pirinci ayıklayıp yarım saat sıcak suda bekletin ve bolca yıkayıp süzün..etin yarısını orta genişlikte bir pilav tenceresine koyun..üzerine pirincin yarısını yayıp etin kalanını yayın..en üstünü yine pirinçle kaplayın..tuz, tarçın,sakız ve soğan suyu ile su karışımını üzerine döküp ,çok kısık ateşte pişirin..demlendirip servis edin.


Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan