Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Mart 2009, 20:29   #1
Çevrimdışı
YapraK
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bademli Saray Pilavı




Bademli Saray Pilavı

Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
100 gr badem
100 gr soyulmuş tuzsuz antepfıstığı
100 gr. kuş üzümü (kuru üzümde tercih edilebilir)
5 yemek kaşığı tereyağ
3 su bardağı su
4-5 dal dereotu
tuz


Hazırlanışı:
Pirincimizi ayıkladıktan sonra derin bir kaba koyuyoruz ve üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve sıcak su ilave ederek yarım saat bekletiyoruz
bu arada üzümlerimizin saplarını ayıkladıktan sonra yıkayarak bir kenara alıyoruz
badem ve antepfıstığını ayrı kaplara alarak 3-4 dakika haşladıktan sonra kabuklarını soyarak kenara alıyoruz.
tereyağını pilavı yapacağımız tencereye alıyoruz ,yağ eridikten sonra bademleri ilave ederek biraz kavuruyoruz
bademler kavrulduktan sonra 3 bardak su,tuz ve kuş üzümlerimizi ilave ederek kaynamaya bırakıyoruz
pilavımızın suyu kaynadıktan sonra yıkayıp süzdüğümüz pirincimizi ilave ederek pilavımızı pişmeye bırakıyoruz
pilavımız piştikten sonra tencerenin ağazına bir kağıt havlu koyarak yarım saat demlenmeye bırakıyoruz
en son servis aşamasından önce pilavımıza ince kıydığımız dereotunu ve antepfıstığını ekleyerek iyice karıştırıyoruz ve servis ediyoruz.

Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet