Konu: Tike Kebap
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Mart 2009, 21:14   #1
Çevrimdışı
YapraK Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tike Kebap




Tike Kebap

Malzemeler
reyhan
1 adet soğan
Kişi başına 350 g koyun eti
6g nar ekşisi
karabiber ve tuz


Yapılışı
Tike kebap için koyun eti 35-40 g’lık parçalara doğranır. Hazır olan etler şişe takılır ve tuzlanır, mangalda kızartılır. Et şişe takılırken hem yağlı hem de yağsız olanlardan alınmalıdır. Tike kebabın her tarafının iyice pişmesi için şişler arada bir çevrilir. Tike kebap hazır olunca sıcak olarak sofraya verilmelidir.Tike kebabın üzerine halka şeklinde doğranmış soğan ve maydanoz koyulur.İlave olarak da yanına nar ekşisi, sumak, karabiber ve tuz koyulur. Yazın tike kebabın her porsiyonuna 100g şişte kızartılmış domates konur.

Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklamver bizimmekan