İç Pilavlı Tavuk Pirzola
İç Pilavlı Tavuk Pirzola Malzemeler: * 750 gr tavuk pirzolasi
* 3 dis sarimsak
* tane karabiber
* 1 tutam kekik
* 1 tutam biberiye
* Tuz, siviyag
Iç pilavi için: * 2 su b. pirinç
* 100 gram tereyagi
* 4 çorba k. zeytinyagi
* 2 çorba k. çamfistigi
* 1 kuru sogan
* 250 gram tavuk cigeri
* 3 çorba k. kusüzümü
* tuz,
* karabiber,
* yenibahar
* 1 demet dereotu
* tavuk suyu
HAZIRLANISI: 1. Siviyagda sogani soteleyin
2. . Üzerine çamfistigini koyup söyle bir çevirin.
3. Tavuk cigerini ve kusüzümünü de ekleyin.
4. Tuzunu ve baharatlari da ekleyin.
5. Biraz su ekleyin.Kapagini kapatin.
6. Diger bir tencerede tereyagi ile pirinci kavurun.
7. Diger tencedeki cigerli karisimi ekleyin.
8. Ikisini karistirip su veya tavuk suyu ile kivamini ayarlayip pismeye birakin.
9. En son dereotunu kiyip altini kapatin.
10. Tavuklari da firin kabina alip üzerine bahartlari ve tuzu ekleyip firindapisirin.Tavuklari iç pilavla servis yapin. Alıntı. |