Cevap: Kelebek Script® v.eLite
şuradan birkaç arkadaşa seslenmek istiyorum..
1. Khaled'in yaptığı mIRC Client yazılıma açık bir programdır bunun kodlarını öğrenirsin yazarsın. edit, script, code, coder gibi ifadelerin anlamını bilmeyenler bu tür tartışmalarda bulunmasınlar teorilerden ibare yorum yapmanın anlamı yok.
2. Kişilere yönelik hakaretler aşağılayıcı uslublarda bulunmayın bu size ban sebebi bile olabilir, tartışma ve eleştirme derecesini unutmayın!
3. mIRC.exe içinde yazılan kodlar yazan kişiye aittir, kişi bunun üstüne bir hak talep edemez etmez ama o kodu kullanan kişi kendi için edit (düzenleme) yapabilir. Kimileride onu kodlayan (coder) kişiye saygı gösterip koduna dokunmaz. Ki sonuç itibari ile bu kodu (code)'yi o kişi yapmıştır ve ben yaptım diyebilir!
çalma işlemine gelince kodu yazan/yapan kişi altına imza atar birçok add-on ve scriptlerde bu mümkündür. ("set by ........") ama kişi kodun birkaç kısmını değiştirip (kullanışlı veya kullanışsız) imza bölümünede "set by ........" olarak değiştirip ben yaptım diyerek halka sunarsa buda onun ayıbıdır ve bir nevi çalma diyebiliriz.
mIRC Scripting konusunda bu kavramları iyice anlayın arkadaşlar, bu işler ve bu tür faaliyetler saygı sevgi çerçevesi içinde döner, ama ne yapılırsa yapılsın kimse kimseye hakaret edemez! Thief özellikle bu lafım sana.. |