Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Mart 2009, 04:20   #1
Çevrimdışı
YapraK
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zeytinyağlı Renkli Kereviz




Zeytinyağlı Renkli Kereviz

Malzemeler
2 adet orta boy kereviz
2 adet havuç
2 adet patates
1 su bardağı konserve bezelye
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı portakal suyu

Tarifi
Kerevizler soyulur, kuşbaşı büyüklüğünde doğranır. Derin bir kaba 1 yemak kaşığı un, yarım limon suyu ve 4 su bardağı soğuk su konur, karıştırılır. Üzerine kerevizler atılır, yarım saat bekletilir. Bu arada soğan ince doğranır, zeytinyağında pembeleştirilir. Üzerine kuşbaşı doğranmış havuç eklenir. 5 dakika sonra sudan süzerek alınan kerevizler katılır. Daha sonra patates ilave edilir. 1 su bardağı sıcak su dökülür. Malzemeler yumuşamaya başlayınca bezelye katılır. Tuz ve şeker eklenir. Portakal suyu katılır, 5 dakika sonra ateşten alınır. Ilık ya da soğuk olarak servise sunulur.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet